Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ << ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ >>
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 160Λάρισα,  21  Δεκεμβρίου    2013  


                               
              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ
ΘΕΜΑ : << ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ >>


Συνάντηση της Ένωσης μας πραγματοποιήθηκε  με τον Διευθυντή του γραφείου   του Υπουργού κ. Περδίκη  Δημήτριο στο πλαίσιο ενημέρωσης της Ένωσης μας .
Ο κ Περδίκης μας ενημέρωσε πως σε ότι αφορά το νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατό καθώς είδη έχει υπογράψει ο κ. Μητσοτάκης και η μοναδική υπογραφή που περιμένουμε είναι αυτή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  την οποία και αναμένουμε από μέρα σε μέρα.
Όσων αφορά για τα δικά μας θέματα που εμπεριέχονται στην αναδιοργάνωση όλα θα είναι προς την  βελτίωση της εργασιακής μας σχέσης, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ομογενοποίηση του προσωπικού που είναι και το ζητούμενο από τον Υπουργό μας  κ. Δένδια.
Από την μεριά μας τον ενημερώσαμε για μια ακόμα φορά για της θέσεις μας και τα προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε, ώστε να έρθει μια ώρα νωρίτερα  η ομογενοποίηση του προσωπικού του σώματος .
Στην συνέχεια  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της  Ένωση μας  με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ . Παπαγεωργίου Βασίλειο παρουσία του προϊσταμένου του Οικονομικού τμήματος ώστε να διευκρινιστούν τα τυχόν προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και σας ενημερώνουμε :
  1. Τα εκτός – έδρας , Κυριακές , Νυχτερινά καθώς και υπερωρίες μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 άρχισαν είδη να πληρώνονται και θα εξοφληθούν σε όλους μας μέχρι 31/12/ 2013 .
  2. Τα εκτός – έδρας , Κυριακές , Νυχτερινά καθώς και υπερωρίες του Δεκεμβρίου 2012 αναμένετε η τροπολογία ώστε να τα πληρωθούμε.
  3. Σε όσους συναδέλφους έχουν βρεθεί λάθη στις μισθολογικές ωριμάνσεις τους είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω θα διορθωθούν και θα πληρωθούν μέχρι τις 27/12/2013 . Πέρα αυτού θα εκδοθούν και πίνακες από τους οποίους αφού τους  διαβάσετε ο καθένας ξεχωριστά και διαπιστώσει ότι συνεχίζει  να υπάρχει λάθος στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας  θα πρέπει να καταθέσει ο συνάδελφος Δ.Υ. στην υπηρεσία του ώστε να διορθωθεί το τυχόν λάθος .
  4. Υστέρα από το έγγραφο μας για τις μισθολογικές ωριμάνσεις πέρα της επταετίας και αφού μας πληροφόρησε η προϊσταμένη του 6ο Τμήματος την οποία και ευχαριστούμε  πως είναι ακριβός η κατάσταση καταλήξαμε στα εξής : όσοι συνάδελφοι κατά τον χρόνο κατάταξης τους 10/2/2012 είχαν προϋπηρεσία πέραν των επτά (7) ετών αυτή χάνετε βάση νόμου. Από εκεί και πέρα όμως πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα οι μισθολογικές ωριμάνσεις των Μ.Κ. θα συνεχίζονται κανονικά χωρίς τον περιορισμό των επτά (7) ετών. Γι΄ αυτό όσοι συνάδελφοι  έχετε ξεπεράσει τα οκτώ (8) έτη μέχρι τέλους Οκτωβρίου του 2013 θα πάρετε την μισθολογική ωρίμανση για δε τους υπόλοιπους θα πάρουν την μισθολογική τους ωρίμανση αφού την συμπληρώσουν μέσα στο 2014.
  5. Παρατηρήθηκε κάποιοι συνάδελφοι να πήραν μισθολογική ωρίμανση 1000 ή και 1500 ευρώ . Αυτοί λοιπόν οι συνάδελφοι κατά τον χρόνο πρόσληψης τους είχαν καταθέσει τίτλο γραμματικών γνώσεων ο οποίος έχριζε διευκρίνησης όσον αφορά εάν αυτός είναι Υ.Ε. ή  Δ.Ε.  ( διάφορα τεχνικά Λύκεια ). Έτσι 42 περίπου συνάδελφοι διαπιστώθηκε πως ο τίτλος τους ήταν Δ.Ε. και όχι Υ.Ε. με αποτέλεσμα να τους πιστωθούν τα παραπάνω χρηματικά ποσά αναδρομικά.
  6. Τέλος όσων αφορά την πρόσληψη των 225 που σε αυτούς θα προσδεθούν και οι επιλαχόντες Πενταετείς Πυροσβέστες από την κατηγορία των ιδιωτών όλα είναι έτοιμα και αναμένετε μια υπογραφή ακόμα για να καλεστούν για εκπαίδευση και ορκωμοσία στα Βίλια Αττικής ίσως και πριν την λήξη του έτους .
 Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό μας για την ανταπόκριση στην επίλυση των προβλημάτων μας ώστε να βρίσκουμε πάντα την καλύτερη λύση στα προβλήματα μας.

Συνάδελφοι όσοι επιθυμείτε παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τις φόρμες – αιτήσεις που απαιτούνται για την δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος των οδηγών που κακός για εμάς διακόπηκε ώστε να καταθέσουμε την αγωγή διεκδίκησης το συντομότερο δυνατό.

 
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868