Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση Πενταετών



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 65
Λάρισα, 16  Φεβρουαρίου  2013                                  
                                                                                                                                                                                                                                            
                                                      ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΘΕΜΑ: « Ενημέρωση Πενταετών ».

Συνάδελφοι .
Πραγματοποιήθηκε στις 13 & 14 Φεβρουαρίου συνάντηση με την φυσική και πολιτική ηγεσία.
Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες ενημερώσεις μας μέχρι τέλους Μαρτίου θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί  το νομικό πλαίσιο της αναδιαρθρώσης ώστε να μπορέσει το Π.Σ. να λειτουργήσει σωστά για μια ακόμη αντιπυρική περίοδο.
Επίσης όλο αυτό το χρονικό διάστημα σας ζητούμε να ενταχτείτε στις τάξεις της Ένωσης μας ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον κλάδο μας . Η Ένωση μας ακόμα και εάν είχε 20 και μόνο μέλη θα ήταν όπως και είναι ο μοναδικός νόμιμα συνδικαλιστικός φορέας εκπροσώπησης των 4000 Π.Π.Υ.
Παρόλα  αυτά και μόνο σε 4 μήνες από την ίδρυση μας έχουμε εκατοντάδες μέλη αποκλειστικά και μόνο Π.Π.Υ. σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας. Υπάρχουν  συνάδελφοι που είναι εγγεγραμμένοι σε κάποια Σωματεία που εκπροσωπούν και άλλες ξεχωριστές κατηγορίες προσωπικού, ενώ κάποιοι άλλοι δεν εγγράφονται πουθενά πιστεύοντας πως και ότι αν γίνει για τους άλλους ( τα κοροΐδα ) θα γίνει και για εμάς .
Παρόλα αυτά όσο αδιάφοροι και αν είστε, όσο και αν νομίζετε πως έχετε τακτοποιηθεί, είτε επειδή είστε κάποιοι μικροί ηλικιακά, είτε είστε μεγάλοι και σε μια 5ετια θα βγείτε στην σύνταξη,  όλοι μαζί στο τέλος θα υποστούμε τις συνέπειες της αδιαφορία μας  και πιστέψτε μας θα είναι τραγικές. Απαιτείτε υπευθυνότητα, εγρήγορση, στρατιωτική πειθαρχία, πολιτική πίεση για την ανάδειξη της τραγικής μισθολογικής και εργασιακής εξαθλίωσης που ζούμε.
Πάνω από έναν χρόνο ακούτε και διαβάζετε τις ανακοινώσεις των μονίμων συναδέλφων μας  που αν και αμείβονται με τα διπλάσια χρήματα από μας  προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα κεντημένα τους. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτό;
Άραγε εμείς με τα 500 ευρώ που παίρνουμαι, τόσο καλά εξασφαλισμένοι είμαστε… Δεν  σας ενδιαφέρει η συμμετοχή και η διεκδίκηση των απαραίτητων τουλάχιστο για την στοιχειώδη επιβίωση των οικογενειών σας;

Στις συναντήσεις που είχαμε μας επισημάνθηκε πως πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος όσο αφορά το μισθολόγιο μας  και το καθηκοντολογίο μας. (που κάποιοι δικοί μας τότε επινόησαν με το σκεπτικό ότι τα πράγματα θα ήταν για όλους εμάς πολύ καλύτερα)
Σήμερα όμως που οι μάσκες έπεσαν  έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα όλων αυτών.

Και εξηγούμαστε :
1.      Έχουμε χάσει το μοναδικό επίδομα που μπορούσαμε να πάρουμε στο ενιαίο μισθολόγιο που ανήκουμε (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας) γιατί ο υποτιθέμενος συνδικαλιστικός φορέας που έλεγε πως μας εκπροσωπούσε τότε… (μιλάμε για τον Μάιο του 2012) δεν φρόντισε να πιέσει τον τότε υπηρεσιακό Υπουργό κ. Οικονόμου να υπογράψει την διυπουργική απόφαση ώστε αυτό να μην κινδυνέψει να χαθεί και να χορηγηθεί σε όλους.   Το επίδομα χάθηκε  και τώρα πλέον δείχνει Γολγοθάς η επαναχωρήγηση του.

2.      Με την ένταξη μας στο μισθολόγιο σαν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου χάνουμε πλέον και τις μισθολογικές ωριμάνσης μας ( τριετίες ) για το απλούστατο λόγω ότι ο νόμος για αυτή την κατηγορία προσωπικού προβλέπει μισθολογικές προαγωγές μέχρι 7 έτη. Δηλαδή ακόμα και εάν ανανεώσουμε και δουλέψουμε για 5 πενταετίες ο μισθός μας θα παραμείνει ο ίδιος γιατί δεν έχουμε μόνιμη ή αορίστου εργασία.

3.      Πολύ σύντομα βάση των προτάσεων των πρώην φωστήρων μας (όλοι θυμάστε την πρόταση 6 μήνες Πυροσβεστική, 6 μήνες Δασαρχεία ) θα αποκτήσουμε μετά την ψήφιση του νομού για την αναδιάρθρωση και καθήκοντα στην Δασική Υπηρεσία καθώς μετά την λήξη της αντιπυρικής θα εντασσόμαστε πλήρως στα καθήκοντα της Πολιτικής Προστασίας (φύλαξη δασών, αποχιονισμοί κ.α.). Η ένταξη αυτή αφορά μόνο τους Π.Π.Υ. και κανέναν άλλο υπάλληλο του Π.Σ. ( βλέπε άρθρο 45 παράγραφο 3 ιβ στην διαύγεια για τον νόμο αναδιάρθρωση Π.Σ. που αναφέρει  «ιβ. Ορίζουν, με απόφαση του Αρχηγού Π.Σ. και μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, προσωπικό με καθήκοντα δασοπροστασίας που διατίθεται για την υποβοήθηση και υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας. Το εν λόγω προσωπικό κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αναλαμβάνει πυροσβεστικά καθήκοντα.»

4.      Επειδή είμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο δεν μπορούμε να εργαστούμε ούτε 15ωρο ούτε 24ωρο παρά μόνο 8 ώρες + 2 ώρες υπερωρία από Δευτέρα έως και Παρασκευή και μόνο πρωί . Άρα ότι ακούγατε μέχρι σήμερα ήταν μόνο για το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικο. Δεν γίνετε λόγος για πυρκαγιές, εκτός έδρας που χρειάζονται μέρες και όχι απλώς ώρες .

5.      Για τους ίδιους λόγους θα χάσουμε την βραχεία άδεια καθώς και την κανονική ώστε να πάρουμε τις 24 ημέρες των δημοσιών υπαλλήλων.

6.      Τέλος με όλα τα παραπάνω υπάρχει από μέρους του Α.Π.Σ. η πρόθεση να έχουμε πλήρες καθηκοντολογίο.

Φυσικά ας ξεχάσουν κάποιοι την γρήγορη μονιμοποίηση τους  το μεσοπρόθεσμο ορίζει πάγωμα προσλήψεων για  2013 έως 2015 σε όλα τα σώματα ασφαλείας.

Αν Συνάδελφοι όλα αυτά τα βρίσκετε αστεία τότε συνεχίστε να είστε αδιάφοροι να λέτε ότι είστε γραμμένοι σε Σωματεία φαντάσματα και να αδιαφορείτε για τον ίδιο τον κλάδο σας .
Εμείς ως Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος θα το παλέψουμε μέχρι τέλους με την εντολή που μας δώσατε για ένταξη στο ειδικό μισθολόγιο του Πυροσβεστικού Σώματος .



                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868