Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

«Ενημέρωση μελών»



Λάρισα 16 Φεβρουαρίου 2017


«Ενημέρωση μελών»


Συνάδελφοι σήμερα ψηφίστηκε μια τροπολογία που σε καμιά περίπτωση δεν μας ικανοποιεί. Aπό την αρχή εκφράσαμε την διαφωνία μας, υπό την έννοια ότι εμείς έπρεπε να είμαστε μόνιμοι στις 10 Φεβρουαρίου 2017.
Στις συναντήσεις μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλες αυτές τις μέρες, όλοι μας επισήμαναν πως  έχουμε απόλυτο δίκιο αλλά η μη έγκυρη καταχώρησή μας στο τακτικό προσωπικό,πράγμα που μας διαφοροποιεί από τους Ειδικούς Φρουρούς, μας κατατάσσει αυτή την ώρα στο καθεστώς προσλήψεων ¼.  Η  συγκυρία της αξιολόγησης από τους θεσμούς δεν επιτρέπει για την ώρα την μονιμοποίησή μας. Παρόλα αυτά έχει σταλεί προς τους θεσμούς αιτιολογημένη έκθεση στην οποία τους επισημαίνεται ότι κακώς αυτή η κατηγορία προσωπικού δεν εξαιρείται όπως αντίστοιχα η Αστυνομία και ο Στρατός. Ο Υπουργός  περιμένει την απάντηση, η οποία πιστεύει  θα είναι σύντομη και εφόσον είναι θετική θα προχωρήσει  άμεσα στην μονιμοποίησή μας, την οποία, όπως μας είπε την δικαιούμαστε. Παρόλα αυτά για να εξασφαλίσουμε την συνέχιση της εργασίας μας ,προχωρήσανε σε μια τροπολογία η οποία έχει μεν το χρονικό περιθώριο των 3 ετών που εφόσον φτάσουν στο τέλος θα μονιμοποιηθούμε  αυτοδίκαια χωρίς καμιά άλλη διαδικασία αλλά δίνει την δυνατότητα εφόσον όλα πάνε καλά η μονιμοποίησή μας να γίνει πολύ νωρίτερα και να έχει και αναδρομική ισχύ από 9-2-2017 ώστε να μην χάσουμε ασφαλιστικά και βαθμολογικά δικαιώματα .
Επίσης  από 9-2-2017 θα πάρουμε πλήρες καθηκοντολόγιο καθώς και πλήρες ωράριο εργασίας με όλα τα νυχτερινά και τα πενθήμερα αφού το σχετικό κονδύλιο έχει εξασφαλιστεί από το Υπ. Οικονομικών και ανέρχεται στα 10,6 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης μέσω της τροπολογίας θα έχουμε  δικαίωμα στο να συμμετέχουμε και στις Παραγωγικές σχολές του Σώματος .
Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας πληροφορούμε πως η συγκεκριμένη τροπολογία έχει τις υπογραφές 6 Υπουργών καθώς και το οκ από τους θεσμούς πράγμα που την κάνει δυνατή μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες αλλαγής λόγω των πολλών συναρμόδιων Υπουργείων τα οποία έχουν βάλει όλο και από κάτι μέσα.
Πέρα από το πολιτικό κομμάτι , υπάρχει και το νομικό  το οποίο και πρέπει να δουλεύει παράλληλα ώστε να διεκδικήσουμε και μέσου της δικαστικής οδού το δικαίωμά μας.
Τις επόμενες μέρες  θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση από την νομική μας Σύμβουλο, ώστε να ενημερωθείτε για την ακριβή Δικαστική διεκδίκηση, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τις εξελίξεις της τροπολογίας . Υπάρχει το χρονικό  περιθώριο  των 60 ημερών που μας καλύπτει  νομικά.
Όσον αφορά νέες δυναμικές κινητοποιήσεις αυτές φυσικά και θα γίνουν στην ώρα που πρέπει και όχι απλώς για να κερδίσουμε εντυπώσεις.
Είμαστε εδώ, είμαστε παρόν και σύντομα θα έχετε νέα ανακοίνωση για την οποιαδήποτε εξέλιξη.