Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

<< Περιοδείες ενημέρωσης του Αρχηγού μας >>



Λάρισα,    20/06/2013    

Αρ. Πρωτ.: 125


ΠΡΟΣ:    1) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
               Αντιστράτηγο κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο.

ΚΟΙΝ:    1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας
               του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο     
         2) Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο


ΘΕΜΑ: << Περιοδείες ενημέρωσης του Αρχηγού μας >>.

Αξιότιμε Αρχηγέ από τις περιοδείες σας στην Μυτιλήνη στην 6η ΕΜΑΚ στην Πάτρα αλλά και στην Ηλεία τα όσα αναφέρατε στους Πενταετείς Συναδέλφους μας μόνο απογοητευτικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε.
Σε ερωτήσεις Συναδέλφων απαντήσατε :
  1. Θα μονιμοποιηθούν μόνο οι 600 Πενταετείς γιατί αυτοί μπήκαν με ΑΣΕΠ πέρασαν αθλήματα και υγειονομικές εξετάσεις .
  2. Πρέπει να μπούνε οι 725 γιατί έχουμε πρόβλημα με τις παραγωγικές σχολές .
  3. Δεν θα ασχοληθώ με το επίδομα των 150 ευρώ . Οι μόνιμοι έχασαν πάνω από το 50% των αποδοχών τους και εσείς μόνο 100 ευρώ.
  4. Είστε μεγάλοι και δεν μπορείτε να προσφέρετε στο Σώμα.
  5. Εάν δεν έχετε φόρμες εργασίας και άρβυλα να τα μπαλώσετε όπως κάνω και εγώ.
  6. Και που έχετε εργασία πολύ είναι.

Σας απαντάμε πως :
  1. Και οι 4000 Πενταετείς Πυροσβέστες προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός ήταν ένας και εσείς προσωπικά ήσασταν παρών στην Βουλή κατά την ψήφιση του νόμου. Όσων αφορά τα αθλήματα και εμείς έχουμε περάσει στο χρόνο που έπρεπε . Από υγειονομικά δεν νομίζουμε πως έχει περάσει κανείς άλλος όσα οι Πενταετείς . Σας θυμίζουμε 13 γιατρούς το 2003 , 13 γιατρούς το 2004 , και μια πιστοποίηση κάθε χρόνο από κρατικό Νοσοκομείο  ότι η κατάσταση της υγείας μας παραμένει το ίδιο καλή. Και σας ρωτάμε έχει περάσει κανείς άλλος κάτι παραπάνω; Εκτός αυτών κατά την πρόσληψη μας ήμασταν εν ενεργεία.
  2. Και οι Πενταετείς Πυροσβέστες μπορούν να μπουν σε παραγωγικές σχολές αν το πρόβλημα σας είναι αυτό . Υπάρχουν στο Σώμα περίπου 1500 Αξιωματικοί Αξιότιμε Αρχηγέ χρειάζονται και άλλοι:
  3. Εμείς χάσαμε 100 ευρώ αλλά οι μόνιμοι το 50% των αποδοχών τους . Παρόλα αυτά οι Πενταετείς Πυροσβέστες παίρνουν σχεδόν τις μισές αποδοχές από το μόνιμο Πυροσβέστη και το 1/3 από τον Αξιωματικό. Πόσες ; Μόνο 650 ευρώ.
  4. Υπάρχει ένας μικρός αριθμός και μεγάλων ηλικιακά Πενταετών Πυροσβεστών . Που είναι το Πρόβλημα ; Ξεχάσατε τους δασικούς υπαλλήλους που τους έχετε στο Σώμα από το 1998 ; Την εμπειρία όλων αυτών και τα μαύρα πνευμόνια που απέκτησαν  από τις πυρκαγιές διαφόρων τύπων τόσων ετών τα ξεχνάτε; Σε ένα δύσκολο συμβάν οι διοικητές ποιον στέλνουν τον έμπειρο Πυροσβέστη ή των πρωτοδιοριζόμενο;
  5. Όσων αφορά για τα Μ.Α.Π. να είστε σίγουρος πως δεν ζητάμε να τα πληρώσει κανείς  από την τσέπη του . Ζητάμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες διαγωνισμών και να μην μας απαξιώνετε.
  6. Και βέβαια είναι πολύ στην σημερινή κατάσταση της χώρας μας να εργάζονται και αυτό ισχύει για όλους μας . Αλλά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας 15 και 20 και 25 χρόνια έχουμε δεκάδες νεκρούς στο πεδίο της μάχης και εκατοντάδες τραυματίες . Εκτός των άλλων επειδή πολλοί από εμάς έχουμε δουλέψει και ως δασοπυροσβέστες το 1998 φέραμε και τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία στο Σώμα μας .

Εμείς σαν Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος σας έχουμε κατατάξει στην υψηλότερη θέση Σώματος οπού και ανήκετε και θεσμικά και σας έχουμε ως προστάτη , σύμβουλο και αποκούμπι σε όλα τα προβλήματα μας .
Είσαστε ο Αρχηγός μας και ο εμψυχωτής μας,  με όλα τα παραπάνω όμως τι προσπαθείτε να κάνετε;
Το Σώμα είναι είδη τριχοτομημένο δεν χρειάζεται και άλλα προβλήματα μεταξύ Αξιωματικών Μονίμων Πυροσβεστών , Πενταετών Πυροσβεστών , Συμβασιούχων Πυροσβεστών .
Το καλοκαίρι στην χώρα μας είναι και μεγάλο αλλά και δύσκολο από θέμα πυρόσβεσης και τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν κάνουν καλό και ρίχνουν το ηθικό στο ναδίρ.
Πιστεύουμε πως οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί ήταν ατυχής ή ότι δεν αποδόθηκαν σωστά .
Παρακαλούμε όπως εκδώσετε μια ανακοίνωση προς όλο το προσωπικό του Σώματος με ενωτικό περιεχόμενο και λύσεις που προτείνετε για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση εν όψη ενός πραγματικού δύσκολου καλοκαιριού για όλους μας .
Η ψυχολογία των Πενταετών μετά από όλα αυτά βρίσκετε στο ναδίρ.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες 11.000.000 Έλληνες Πολίτες και 17.000.000 τουρίστες στηρίζουν την προσωπική τους ασφάλεια στην οικογένεια που λέγετε Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος .
                                 
                                                                                                                                                                                                       
                                                          Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868