Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ομογενοποίηση του προσωπικού ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού



Λάρισα,    12/06/2013    

Αρ. Πρωτ.: 115

ΠΡΟΣ:   1) Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
               Αντιστράτηγο κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο.

ΚΟΙΝ:    1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας
                του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο     
                2) Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 
                κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο

              
ΘΕΜΑ: Ομογενοποίηση του προσωπικού ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού

Αξιότιμε Αρχηγέ εδώ και έξι μήνες έχει ξεκινήσει και από το Υπουργείο αλλά και από το Αρχηγείο μια προσπάθεια ομογενοποίησης του Πυροσβεστικού Προσωπικού.
Να σας θυμίσουμε πως το ΑΠΣ μας ζήτησε και πήρε πριν σχεδόν πέντε μήνες τις θέσεις μας για τροποποίηση του ν.3938/2011για αλλαγές προς ομογενοποίηση .
Πριν  τέσσερις  μήνες  έγινε στο Αρχηγείο επιτελικό Συμβούλιο με θέμα την ομογενοποίηση Πριν το Επιτελικό είχατε δημιουργήσει επιτροπή για τροποποίηση του ν.3938/2011 με επικεφαλή τον τότε κλαδάρχη Α΄ κλάδου .
Μετά το Επιτελικό είχατε δημιουργήσει επιτροπή Αξιωματικών που θα επεξεργάζονταν σχέδιο ομογενοποίησης με βάση τον ν.3938/2011 η οποία και αυτή πετάχτηκε και δεν γνωρίζουμε ούτε τι έγραφε αλλά ούτε εάν έδινε λύση.
Στις ενημερωτικές επισκέψεις σας στις περιφέρειες ανά την Ελλάδα δηλώνετε ότι για να λειτουργήσει το Σώμα αποτελεσματικά χρειάζεται ομογενοποίηση.
Εδώ και τέσσερις μήνες σας έχουμε στείλει οικονομική μελέτη που αποδεικνύει ότι η ομογενοποίηση δεν κοστίζει τίποτα ή για κάποιους ελάχιστα . Αυτή αναφέρει  πως με μόνο κόστος 1,700.000 ευρώ μπορούν 4000 Πενταετείς Πυροσβέστες να εργαστούν με το μισθολόγιο των ειδικών φρουρών δηλαδή με φουλ πενθήμερα και 6 νυχτερινές υπηρεσίες το μήνα . Σας επισημάναμε πως ακόμα και εάν δεν υπάρχουν τα 1.700.000 ευρώ εάν αντί για 6 νυχτερινά μας δώσετε 3 ή 4 τότε δεν υπάρχει κόστος άλλωστε και ο νόμος προβλέπει έως 6 νυχτερινά .
Παρόλα αυτά εσείς προτιμήσατε να βγάλετε τις σχετικές διαταγές για εκτός έδρας νυχτερινά και υπερωριακή απασχόληση που δεν φτάνουν για τίποτα και εκτός αυτού δεν βγάλατε ούτε εκτός έδρας λες και είμαστε εποχικοί . Από τον Ιανουάριο έπρεπε να τα βγάλετε Αρχηγέ δεν είμαστε εποχιακοί , είμαστε Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων  όσο και εάν κάποιοι θέλουν να μας ονομάζουν εποχικούς . Εκτός αυτού ποιος είπε πως δεν είμαστε περήφανοι που προερχόμαστε από τους εποχικούς Πυροσβέστες .
Πέραν όλων των ανώτερο εδώ και 15 ημέρες υπάρχει έτοιμη  από το Α.Π.Σ. εισηγητική έκθεση προς την ομογενοποίηση των Πενταετών Πυροσβεστών που εσείς ζητήσατε να ετοιμαστεί και περιμένει την δίκια σας υπογραφή για να πάει με την σειρά της στο Υπουργείο προς επεξεργασία .
Παρακαλούμε όπως την υπογράψετε ώστε να προλάβουμε την αντιπυρική περίοδο που βρίσκετε μπροστά μας καθώς υπάρχει το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. και ένα δύσκολο καλοκαίρι για όλους μας .
Η Ένωση μας έχει κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες με προτάσεις και συναντήσεις ώστε να πείσει και τον ποιο δύσπιστο πως μόνο με την ομογενοποίηση θα έχουμε ένα αποτελεσματικό Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να διαφυλάξουμε τις ζωές αλλά και τις περιουσίες των Ελλήνων συμπολιτών μας .
Ο Ελληνικός Λάος αλλά και οι επιχειρήσεις που απασχολούνται στηρίζετε στις δίκες μας υπηρεσίες ειδικά φέτος με 17.000.000 τουρίστες οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες .
                                 
                                                                                                                                                                                                           
   
                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868