Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 176


Λάρισα,  14  Φεβρουαρίου     2014

                               
              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ



                                                                                                    

ΘΕΜΑ : << Επαφές στο πλαίσιο της Αναδιοργάνωσης του Π.Σ.  >>.

Συνάδελφοι στο πλαίσιο προώθησης των θέσεων της Ένωσης μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τους εισηγητές των κομμάτων του κοινοβουλίου που είναι υπεύθυνοι για το νομοσχέδιο της Πυροσβεστικής στην επιτροπή της Βουλής καθώς και αρκετούς Βουλευτές όλων των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό.
Προσπάθεια μας είναι να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους ώστε να κατανοήσουν το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει στον κλάδο μας και να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις .
Όσων αφορά το νομοσχέδιο οι εργασίες αυτού προχωρούν κανονικά και έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα απόρριψης του . Την Τρίτη  11-2-2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εισαγωγική συνεδρίαση όπου παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της Βουλής από τον Υπουργό κ. Νικόλαο Δένδια . Την πέμπτη 13-2-2014 η επιτροπή της Βουλής δέχτηκε τους συνδικαλιστικούς φορείς ώστε να κατατεθούν οι απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου. Η συνεδρίαση αυτή θα επαναληφθεί και την Δευτέρα 17-2-2014 λόγο των πολλών φορέων που συμμετέχουν.
Συμμετέχουν 17 φορείς ένας αριθμός που δεν έχει προηγούμενο. Αυτό από μόνο του δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει καθώς και τον λόγο που θα γίνει και δεύτερη συνεδρίαση με τους συνδικαλιστικούς φορείς . Από μεριάς Πυροσβεστικού Σώματος συμμετέχουν εκτός από την Ένωση μας άλλες τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις .
Η Ένωση μας πέρα από τις επισημάνσεις  επί των άρθρων τις οποίες και  σας έχουμε κάνει γνωστές με παλαιότερες ενημερώσεις μας επικεντρώνετε στα εξής θέματα :
1. Αύξηση του ορίου ηλικίας σύμφωνα με το όριο κατάληψης της ηλικίας .
2. Να έχουν δικαίωμα στην μονιμοποίηση και όσοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο λυκείου και μετά τις 10-2-2012.
3. Την όσο το δυνατό γρηγορότερη υπαγωγή των Π.Π.Υ. στο μόνιμο προσωπικό λόγο Υπηρεσιακών αναγκών.
4. Προσωποπαγείς θέσεις στο Πυροσβεστικό προσωπικό που θα μείνει εκτός μονιμοποίησης σύμφωνα με την ένταξη των Δασικών υπαλλήλων το 1998.

Οι προτάσεις και των πέντε συνδικαλιστικών Ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην πρώτη αυτή συνεδρίαση ήταν προς ενωτικό κλίμα και προς το καλό του Σώματος .
Συνάδελφοι το νομοσχέδιο αυτό μέχρι την ψήφιση του ίσως ξεπεράσει και τον έναν μήνα από σήμερα λόγο της σοβαρότητας του αλλά της βαρύτητας που φέρει και καλό θα είναι να ενεργοποιηθείτε όλοι προς ενημέρωση των τοπικών σας βουλευτών για τις θέσεις μας .
Η Ένωση μας ζητά  την συμμετοχή όλων σας για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τέλος σας ενημερώνουμε πως πραγματοποιήθηκε η συνδικαλιστική παρακράτηση της Ένωσης μας τον μήνα Φεβρουάριο ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων και θα συνεχιστεί για τους υπόλοιπους τον μήνα Μάρτιο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868