Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

<< Το μνημόνιο των Πενταετών Πυροσβεστών >> ΑΡ.ΠΡΩΤ. 193

Λάρισα,   16    Απριλίου     2014  


ΠΡΟΣ : Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αξιότιμο Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο

ΚΟΙΝ : Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο


Θέμα : << Το μνημόνιο των Πενταετών Πυροσβεστών  >>.

Αξιότιμε Υπουργέ στις 16-4-2014 κοινοποιήθηκε σε όλες τις Υπηρεσίες του Π.Σ. η διαταγή 19410/15-4-2014 με την οποία όλοι οι Πενταετείς Πυροσβέστες είναι υποχρεωμένοι να λάβουν γνώση ενυπόγραφα.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την διαταγή την οποία και σας επισυνάπτουμε οι Πενταετείς Πυροσβέστες είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων παγκόσμια που γι΄ αυτούς  δεν ισχύουν οι επίσημες αργίες της χώρας που εργάζονται . Όποτε λοιπόν πέφτει αργία ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να παίρνει ρεπό και τις ώρες εργασίας που δεν δούλεψε εκείνη την ημέρα να τις δουλεύει άλλη ημέρα .
Αφορμή για τα παραπάνω βάση της διαταγής  η παρ.3 του άρθρου 98 του ν.4249/2014 που εσείς εγκρίνετε βάση της τροπολογίας 1221/28-2-2014 κατά την ψήφιση του ν.4249/2014 από τον προτείνων Βουλευτή Κώστα Τριαντάφυλλο ο οποίος την προώθησε για λογαριασμό της Π.Ο.ΠΥ.ΣΥ.Π και όλα τα παραπάνω είναι  η ερμηνεία που δίνει το Α.Π.Σ. στην λέξη << κατ΄ αντιστοιχία >> βάση της οποίας οι Πενταετείς Πυροσβέστες εργασιακά τοποθετούνται ίσως και πολύ ποιο πίσω από τον μεσαίωνα.

Με το έγγραφο μας 182/29-3-2014 σας ζητήσαμε να παρέμβετε ώστε να πάρουμε και εμείς ως Ένστολοι το επίδομα των 500 ευρώ αφού οι μεικτές μας αποδοχές ήταν και είναι μακράν ποιο κάτω  του ορίου των 1500 ευρώ μεικτά που είχε ορίσει το Υπ. Οικονομικών.
Με την 19085/9-4-2014 ενημέρωση του Α.Π.Σ. προς όλες τις Υπηρεσίες διαπιστώσαμε πως ακόμα και εάν είμαστε οι ποιο χαμηλόμισθοι ένστολοι ούτε αυτό το επίδομα το δικαιούμαστε.

Με το 177/26-2-2014 έγγραφο μας σας ζητήσαμε να προβείτε σε σχετικές ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις   βάρος των Πενταετών Πυροσβεστών σχετικά μα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Έχουν περάσει σχεδόν τρις (3) μήνες και δεν έχουμε ακόμα καμιά αναφορά για αυτό το θέμα από εσάς . Είναι το μοναδικό επίδομα που θα μπορούσαμε να πάρουμε από το εξωπυροσβεστικό μισθολόγιο του 4024/2011 που μας έχουν εντάξει το οποίο και σας ζητήσαμε να αλλάξετε χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Σε 15 ημέρες μπαίνουμε και επίσημα στην αντιπυρική περίοδο και ακόμα δεν έχουν εγκριθεί  Εξαιρέσιμες -  Κυριακές – Υπερωρίες – εκτός έδρας ενώ όλα αυτά πληρώνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Σώματος μιας και είμαστε τακτικό προσωπικό από τις 10-2-2012 και κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να εγκρίνονται κάθε πρώτη του έτους ώστε οι Διοικητές να μπορούν να εκμεταλλευτούν τους 4000 Πενταετείς Πυροσβέστες με τον καλύτερο τρόπο.

Με την έκδοση του Π.Δ. 3/2014 καθορίστηκαν οι άδειες των Πυροσβεστών παρόλα αυτά το Α.Π.Σ. δεν μας διευκρινίζει εάν ισχύει και για τους Πενταετείς Πυροσβέστες ή όχι με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι δικαιούμαστε και τι όχι.

Αξιότιμε Υπουργέ είμαστε σε θέση να καταλάβουμε την αγωνιά της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχετε και εσείς για την πορεία της Οικονομίας αλλά και γενικότερα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τον αγώνα που δίνετε για να αναδειχτούν οι θέσεις της Κυβέρνησης ενόψει των εκλογών του Μαΐου , αλλά είμαστε και σε θέση,  εμείς ως Πυροσβέστες να σας επισημάνουμε πως ο Μάιος είναι και ο μήνας έναρξης της αντιπυρικής Περιόδου για τον οποίο είναι και το πραγματικό μας ενδιαφέρον και σας ζητάμε άμεσα όπως μας δεχτείτε στο Υπουργείο σας ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις   ώστε οι 4000 Πενταετείς  Πυροσβέστες να έχουν το κατάλληλο ηθικό και την κατάλληλη ετοιμότητα για ένα καλοκαίρι που προβλέπετε το θερμότερο των τελευταίων ετών.

Αναμένουμε για τις ενέργειες σας και σας ευχόμαστε καλή ανάσταση .
 
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868