Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 38



Λάρισα,  27   Νοεμβρίου  2012                                    
          




                                                                                                         
                                                                                                          
      ΠΡΟΣ: 
1.      ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
      Αρχηγό κ. Γεωργακόπουλο Σωτήριο.
                                                                              
   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 
1.    Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο. 
2.    Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας 
 κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο.

ΘΕΜΑ: « ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ».

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Ενόψει της συζήτησης για την επικείμενη αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος θα θέλαμε ορισμένες διευκρινήσεις για το καίριο θέμα των οργανικών θέσεων μας.
Με την ψήφιση και υλοποίηση του N.3938/2011 συστάθηκαν  στο Π.Σ. 4.000 οργανικές θέσεις Π.Π.Υ. τι οποίες όμως καλύπτουν γενικός και αόριστος στο Π.Σ.
Εδώ και τρεις μήνες το Αρχηγείο ανακοίνωσε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί και θα αναμορφώσει τον κανονισμό μεταθέσεων Π.Δ. 170/1999 και στον αναμορφωμένο πλέον κανονισμό μεταθέσεων θα συμπεριλαμβάνονται και οι Π.Π.Υ.
Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε πριν περίπου ένα μήνα για πρώτη φορά και έκτοτε δεν υπάρχει τίποτα νεότερο από μέρους του Αρχηγείου.
Από την συμμετοχή μας στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής μεταθέσεων και σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι νέος κανονισμός θα είναι έτοιμος μαζί με την Αναδιάρθρωση.
Το Υπουργείο από την μεριά του έχει ανακοινώσει ότι μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα έχει πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του Π.Σ. καθώς θα έχουν γίνει και οι ανάλογες αλλαγές σε νόμους και προεδρικά διατάγματα.
Οι Π.Π.Υ. βάση του Ν.3938/2011 τοποθετήθηκαν, οι της παραγράφου 3 (εποχικοί) στις υπηρεσίες του νομού που υπηρετούσαν, οι δε της παραγράφου 2 (ιδιώτες) σε υπηρεσίες που υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες. Και οι δύο περιπτώσεις αυτές στις υπηρεσίες που υπηρετούν δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις αλλά έχουν «τοποθέτηση».
Εκτός όλων των παραπάνω οι Πενταετείς έχουν και κάποια καθήκοντα «επικουρικά» και δεν μπορούν, βάση του Ν.3938/2011, να μεταβαίνουν μόνοι τους σε όλα τα συμβάντα.

Κατόπιν όλων των προαναφερόμενων τίθενται ερωτήματα που θα θέλαμε πρώτιστος να μας απαντήσετε ώστε εφόσον χρειαστεί, να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το θέμα αυτό.:

  1. Πως επεξεργάζεται το Αρχηγείο τον κανονισμός μεταθέσεων για τους Π.Π.Υ. αφού σε καμιά υπηρεσία δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις γι αυτούς ;
  2. Θα συγκεκριμενοποιηθούν οι οργανικές θέσεις των Π.Π.Υ. άμεσα ώστε να προχωρήσει η τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων καθώς και η αναδιάρθρωση του Π.Σ.;
  3. Οι Π.Π.Υ. που υπηρετούσαν στα πεζοπόρα κατά την αντιπυρική περίοδο θα πάρουν οργανικές θέσεις σε αυτά ή θα καλύψουν οργανικές θέσεις σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς;
  4. Στις οργανικές θέσεις λόγω «επικουρικότητας» των Π.Π.Υ. καθώς και λόγου του αριθμού των 8.000 περίπου οργανικών θέσεων μονίμων και 4.000 οργανικών των Π.Π.Υ. θα υπάρχει η αναλογία σε κάθε υπηρεσία για κάθε δύο (2) οργανικές μονίμων μια (1) οργανική Πενταετή ;
  5. Θα εξομοιωθούν οι μισθολογικές διαφορές με το μόνιμο προσωπικό ώστε σε περίπτωση που υπάρξουν μεταθέσεις ο μετατιθέμενος να έχει τις ίδιες πιθανότητες οικονομικής επιβίωσης ;
  6. Θα αναπληρωθούν από επιλαχόντες οι θέσεις των Πενταετών Πυροσβεστών που έχουν παραιτηθεί μέχρι σήμερα για διαφόρους λόγους ώστε μαζί με τους 133 επιλαχόντες να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 ;

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα γιατί στις τάξεις των Πενταετών Πυροσβεστών υπάρχει έντονος προβληματισμός για όλα τα παραπάνω αλλά και το Π.Σ. δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση πριν λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για άμεση απάντηση σας .




Με τιμή για το Δ.Σ.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                            Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                     Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868