Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 31


Λάρισα 13 Νοεμβρίου  2012                                    
                                                                    

ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ                                                                                                                                                         
                                                             
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση – ενημέρωση στο Α.Π.Σ. αναλυθήκαν πολλά θέματα εκ των οποίων σας ενημερώνουμε τα εξης :
1.Υπογραφτηκε από το Α.Π.Σ. και πήρε τον δρόμο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  το σχετικό Φ.Ε.Κ. των 133 συναδέλφων επιλαχόντων  .Σύγχρονος υπογράφτηκε και προωθητε για να πάρει Φ.Ε.Κ. και τα 50 ονόματα του διαγωνισμού των αξιωματικών
Το Φ.Ε.Κ. αναμένετε εντός των προσεχών ημερών.
2.Μεχρι το τέλος του έτους 2012 θα έχουν εξοφληθεί τα εκτός έδρας , νυχτερινά , εξαιρέσιμα, καθώς και υπερωρίες .
Όσων αφορά το υπόλοιπο του επιδόματος αδείας  αυτό δεν πρόκειται να δοθεί επειδή το επίδομα αδείας υπολογίζετε από 1-7-2012 έως 30-6 2013 και όπως όλοι γνωρίζουμε από  1-1-2013 τα επιδόματα αδείας κόβονται
3.Πριν την λήξη του έτους θα πάρουμε και τα αναδρομικά από τις τριετίες μαζί με τα αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2012 .Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα δοθούν και τα χρήματα από την εκπαίδευση των οδηγών μηχανών από την  ομάδα  Ήφαιστος .
4.Οι δόσεις για την επιστροφή του επιδόματος των 150 ευρώ τελικά δεν είναι τρεις αλλά τέσσερις  άρα θα υπάρχει μείωση στον μισθό μας και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
5.Για τα Μ.Α.Π. μας ανέφεραν πως υπάρχουν μόνο για τους για τους 133 επιλαχόντες καθώς και για τους 725 και μόνο. Δεν έχει προγραμματιστή προς το παρόν νέος διαγωνισμός για προμήθεια νέων Μ.Α.Π.
6.Μας ενημερωσαν πως έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική Κ.Υ.Α. από το Α.Π.Σ. για επαναφορά του επιδόματος των 150 ευρώ και θα προωθηθει άμεσα προς το Υπουργείο καθώς και το γενικό λογιστήριο του κράτους .

Έπειτα από την συνάντηση στο Α.Π.Σ. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη .
Η Συνάντηση Πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα  και συζητήσαμε για την πορεία του Π.Σ. ώστε η επόμενη αντιπυρική  περίοδος να το βρει σε πλήρη ετοιμότητα.
Σύντομα θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την αναδιαρθοση του Σ ωματος καθώς επίσης και τον τρόπο ενσωμάτωσης των Π.Π.Υ.
Όσων αφορά τα ωράρια εργασίας που αφορούν όλο το προσωπικό του Π.Σ. σύντομα θα δοθεί λύση προς θετική κατεύθυνση ώστε εκτός από την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών να υπάρχει και οικονομική ελάφρυνση των υπαλλήλων του Σώματος .
Από το Α.Π.Σ. και από το Υπουργείου ζητήθηκε  η συνδρομή της ΕΝΩΣΗΣ σε προτασεις και απόψεις που αφορούν την καλύτερη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος .
Συνάδελφοι παρόλο τα θετικά μηνύματα  από τις συναντήσεις που είχαμε οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κλάδο μας .

 
                                          Με τιμή για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Καστανιδης  Γεώργιος                                     Πυργιωτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                Τηλ.6973774868