Τρίτη 4 Απριλίου 2017

"Ερωτήματα της Ένωσης μας προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειο Π. Καπέλιο"



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 592

Λάρισα, 4 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣ: 1. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος  κ. Βασίλειο Π. Καπέλιο

Κοιν : 1. Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο 2. Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη Ιωάννη

Αξιότιμε Αρχηγέ, η 10η Φεβρουαρίου 2017 σημάδεψε αρνητικά όσο τίποτα άλλο τον κλάδο των Πενταετών Πυροσβεστών. Από αυτή την διαδικασία ο κλάδος των Πενταετών Πυροσβεστών βγήκε χαμένος  και εξηγούμε το γιατί : α) Πήρε πλήρη καθήκοντα, ίδια με το μόνιμο προσωπικό, αλλά δεν είναι μόνιμοι!!! β) Πήρε τα χρήματα (το επιπλέον κόστος ) που χρειάζονταν για την μονιμοποίηση, αλλά με το υπάρχων καθεστώς θα υστερεί σε καθαρές αποδοχές έναντι των μονίμων γ) Πήρε ξεσπίτωμα για επάνδρωση νέων Υπηρεσιών, είτε αεροδρόμια, είτε Εθνικές οδοί, χωρίς να είναι μόνιμος και ούτε ξέρει εάν θα γίνει…  για τον απλούστατο λόγο ότι και πριν υπήρχε ο νόμος 3938/2011 άρθρο 15 παρ.8 , αλλά δεν εφαρμόστηκε.
Εμείς, ως Σωματείο εργαζομένων, όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε επισημάνσεις και εισηγήσεις προς τα αρμόδια τμήματα, με κύριο μέλημα την  λύση στα  προβλήματα που προκύπτουν. Σας επισυνάπτουμε λοιπόν, πέντε προβλήματα που πρόεκυψαν από τις 10 Φεβρουαρίου 2017 και μετά. Ζητούμε την άμεση επίλυσή τους. Επισημαίνουμε πως όταν κάποια πράγματα δεν γίνονται στην ώρα τους, τότε δεν είναι διόλου απίθανο να ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση που βρεθήκαμε στις 10 Φεβρουαρίου 2017.

1ο Στις 10 Μαρτίου 2017 και  με αριθμό πρωτοκόλλου 2/17833,   δημοσιεύτηκαν από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, τα εκτός έδρας των Πενταετών Πυροσβεστών. Μέχρι αυτή την στιγμή που σας γράφουμε δεν έχει εκδοθεί δική σας διαταγή, για να έχουν ισχύ αυτά. Θα θέλαμε να μας απαντήσετε πως θα αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που πήγαν σε δεκάδες φωτιές αυτές τις μέρες.

2ο Στις 24 Φεβρουαρίου 2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 12175 φ 200.1 εκδόθηκε διαταγή από εσάς για να δηλώσουν οι Πενταετείς τόπο συμφερόντων. Μέχρι και αυτήν την στιγμή που σας γράφουμε δεν έχει εκδοθεί  ακόμη δική σας  διαταγή  που να οριστικοποιεί τον πίνακα. Γιατί έχει αργήσει; Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι  στο συμβούλιο μεταθέσεων, για τα άρθρα τριτέκνων συναδέλφων, δεν έγιναν οι μεταθέσεις τους γιατί δεν έχετε υπογράψει ακόμη.

3ο Στις 13 Μαρτίου 2017, με αριθμό πρωτοκόλλου 577 σας ζητήσαμε την έκδοση πίνακα κατανομής από τις  αρμόδιες Υπηρεσίες του Σώματος,  σύμφωνα με τον Ν. 3938/2011, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 6 και για την κατηγορία προσωπικού των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, ώστε να είναι κατανοητό και σε αυτούς, πόσοι και που κατανέμονται.

4ο Στις 13 Μαρτίου 2017, με  αριθμό πρωτοκόλλου 579, σας ζητήσαμε την έκδοση πίνακα  νέου αναμορφωμένου  πίνακα αρχαιότητας. Με τον Ν. 4455 άρθρο 13, επί της ουσίας δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία προσωπικού Πενταετών Πυροσβεστών. Η οποία έχει πλήρη Πυροσβεστικά Καθήκοντα ,δουλεύει σε 24ωρη βάση, έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Παραγωγικές Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, παρόλα αυτά δεν βγήκε ποτέ αναμορφωμένος πίνακας της αρχαιότητας αυτών, με συνέπεια να επικρατεί σύγχυση και δυσλειτουργία στις τάξεις των Υπηρεσιών σε όλη την Επικράτεια. Γιατί δεν έχει βγει ακόμη;

5ο θα θέλαμε να καταγγείλουμε τον τρόπο  διενέργειας των  Συμβούλιων Μεταθέσεων των Πενταετών Πυροσβεστών. Υπάρχει μια συμπεριφορά  «καθεστωτική» , υπό την έννοια του ότι  «τώρα το αποφασίσαμε και έτσι θα γίνει»,  ειδοποιούμαστε την τελευταία στιγμή για κρίσιμες μεταθέσεις αν και είχε να συνεδριάσει το Συμβούλιο από τον περασμένο Οκτώβρη του 2016. Σε αντιπαράθεση, να σας πούμε πως για το μόνιμο προσωπικό όπως και για τους Αξιωματικούς πραγματοποιήθηκαν τα Συμβούλια Μεταθέσεων κανονικά. Θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες δεν μας τιμάνε, ζητούμε ίση μεταχείριση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας .-