Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ "Επαφές με την πολιτική Ηγεσία"



 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 243


Λάρισα,     3   Οκτωβρίου       2014


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ




ΘΕΜΑ : << Επαφές με την πολιτική Ηγεσία >>

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια Βασίλειο παρουσία του Γενικού Γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης κ. Βαρτζόπουλο Δημήτριο.


Η Ένωση μας τον ενημέρωσε για όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και εξήγησε στον Υπουργό πως ο μόνος δρόμος  επίλυσης τους είναι η άμεση  ομογενοποίηση του προσωπικού του Σώματος σε ωράρια εργασίας, μισθολόγια, καθήκοντα καθώς και η μονιμοποίηση των Πενταετών Πυροσβεστών. 
Επίσης ζητήσαμε την επίσπευση της διαδικασίας  απορρόφησης των επιλαχόντων καθώς και κατάθεση σχετικής τροπολογίας για ένταξη των συναδέλφων εποχικών του 2009 στις λίστες επιλαχόντων.
Ο Υπουργός που είχε γνώση των προβλημάτων του Σώματος μας επισήμανε πως επιθυμεί την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα των προβλημάτων της ραχοκοκαλιάς του Σώματος που είναι το έμψυχο δυναμικό αυτού. Μας ανέφερε πως πρέπει να βρεθεί  άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα και σύντομα θα καλεστούν όλοι οι Συνδικαλιστικοί φορείς καθώς και η φυσική Ηγεσία για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, ούτως ώστε η λύση στην τριχοτόμηση του προσωπικού του Σώματος να είναι οριστική προς όφελος του Σώματος αλλά και του Προσωπικού αυτού.  
 
Συνάδελφοι στο πέρασμα των χρόνων και της Συνδικαλιστικής μας πορείας έχει αποδειχτεί ότι όταν αλλάζει ένας Υπουργός το σημαντικότερο από όλα είναι να έχει γρήγορη και άμεση ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν. Αυτό γίνεται από τους συνδικαλιστικούς φορείς καθώς και από τον καθένα από σας ξεχωριστά. Ενημερώνοντας  τους τοπικούς σας Βουλευτές για τα προβλήματα που υπάρχουν, την μεταβίβαση αυτών στον υπουργό από τους ίδιους, ούτως ώστε να  υπάρξει λύση του προβλήματος που δεν είναι άλλο πέρα από την  άμεση ομογενοποίηση του προσωπικού του Σώματος.
                                          
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868