Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 246

Λάρισα, 27 Οκτωβρίου 2014

Προς : 1. Πενταετείς Πυροσβέστες
            2. Σωματείο Π.Π.Υ. εξ. Ιδιωτών
            3. Βουλευτή κ. Γιαταγανα
Κοιν. : 1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αξιότιμο Υπουργό κ. Κικίλια
           2. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αξιότιμο Γενικό κ. Τσόκα
          3. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αξιότιμο κ. Παπαγεωργίου



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


Θέμα :        Αναφορά – Ερώτηση  Βουλευτή κ. Γιαταγάνα

Συνάδελφοι στις 17 Οκτωβρίου η Βουλευτής Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα ανεξάρτητη Βουλευτής, πρώην Βουλευτής Α.Ν.Ε.Λ. κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή από ένα “Σωματείο φάντασμα”  που εκπροσωπεί κατά τα λεγόμενα του Πενταετείς Πυροσβέστες μόνο από την κατηγορία Πενταετών εξ. Ιδιωτών.
Στην αναφορά της η Κυρία Γιαταγάνα με ελαφρά την καρδία και με το μυαλό της στις “εκλογές” οι οποίες ίσως προκύψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να μάθει τι εστί Πενταετής Πυροσβέστης πήρε την αναφορά των εν λόγο “συναδέλφων” έγραψε ότι είναι “όμορφοι” και σε “νεαρά ηλικία” καθώς επίσης και σπουδαγμένοι… (για αυτούς που δεν βρήκαν αλλού δουλεία ήρθαν και έγιναν Πενταετείς Πυροσβέστες), ξέχασε τους 3400 που  χάρις τον αγώνα για εργασιακή αποκατάσταση ενός μέρους από αυτούς ως  εποχικοί πυροσβέστες, πήραν θέσεις στο σώμα και βλέπουμε τώρα να υιοθετούν την λογική,  τώρα που μπήκαμε ας πετάξουμε τους άλλους στα σκουπίδια .   
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε όπως έγραψε η εν λόγο “Βουλευτής” πως οι νεαροί έχουν και δυο ολόκληρα χρόνια προϋπηρεσία και έχουν πολύτιμη εμπειρία!!!
Θα θέλαμε να πούμε στην κυρία Γιαταγάνα πως σύντομα θα πάρει “απάντηση” στο μήνυμα που θέλησε να στείλει.
Όσων αφορά τους (νεανίσκους) συναδέλφους με την μεγάλη εμπειρία των δυο ετών και τις πολλές γραμματικές γνώσεις, τους λέμε πως σας ξέφυγε η πιο σημαντική αρχή που διέπει εμάς τους πυροσβέστες και είναι η συναδελφικότητα.  Τολμάτε να διαχωρίζεστε από μας,  εμείς που χάσαμε 25 συναδέλφους σας δεχτήκαμε με χαρά και σας αγκαλιάσαμε στο σώμα, σας βάλαμε στα πληρώματα και σας προστατέψαμε ως νέους, σας δείξαμε πως σβήνονται οι πυρκαγιές σε πραγματικές συνθήκες και φροντίζαμε να είστε όσο το δυνατό ποιο ασφαλής την ώρα του συμβάντος.
Εμείς οι Πενταετείς Πυροσβέστες που προερχόμαστε από την κατηγορία των εποχικών Πυροσβεστών σας αγκαλιάσαμε αλλά εσείς επιμένετε να διαφοροποιήστε, φταίει φαίνεται το πανεπιστήμιο που δεν σας έμαθε το πιο σημαντικό και αυτό είναι η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η υπέρβαση, η αυταπάρνηση,  αρχές που διέπουν το πυροσβεστικό σώμα που φαίνεται  σε σας αν και πέρασαν ήδη δυο χρόνια δεν τα εμπεδώσατε.
Όπως φυσικά γνωρίζεται αλλά σας διαφεύγει στις τάξεις των Πενταετών καθώς και των μόνιμων  υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν βγάλει κάποιο πανεπιστήμιο αλλά ποτέ δεν προέβαλλαν αυτό για το αποκλειστικό δικό τους συμφέρων και τον αποκλεισμό των υπολοίπων.
Οι Πενταετείς Πυροσβέστες είναι περήφανοι άνθρωποι έχουν εμπειρία 20 χρόνια στην κατάσβεση πυρκαγιών και πάσης φύσεως συμβάντων και όχι με “δυο έτη όπως αναφέρετε” , πολλοί είναι στην ηλικία σας και άλλοι λίγο ή πολύ μεγαλύτεροι από εσάς, όλοι αυτοί είναι πραγματικοί Συνάδελφοι και δεν ξεχωρίζουν τον έναν από τον άλλων, η εμπειρία δεν διδάσκετε στα πανεπιστήμια , αποκτιέται με την πολύχρονη εμπειρία.
Συμβουλεύουμε όλους αυτούς τους νεανίσκους που πιστεύουν πως είναι κάτι το διαφορετικό… πως ακόμη έχουν ελλιπή εμπειρία συγκριτικά με τους 3.400 Πενταετείς Πυροσβέστες που προέρχονται από τους εποχικούς, τους λέμε επίσης πως ως Πενταετείς περάσαμε την ίδια εκπαίδευση των Πυροσβεστών, εξεταστήκαμε προφορικός αλλά και γραπτός στα ίδια μαθήματα, πήραμε ακριβός τον ίδιο τίτλο σπουδών από την Πυροσβεστική Ακαδημία, απλά θα πρέπει να σεβαστείτε την αρχαιότητα μας.
Τέλος σας καλούμε να αποδείξετε πως δεν είστε ξένο σώμα στο θεσμό, να σεβαστείτε την θέση που έχετε και έχουμε αυτή του πενταετή πυροσβέστη.
Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε ο νομός 3938/2011 όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4249/2014 να βελτιωθεί ώστε  να δώσει επιτέλους λύσεις στα πρόβλημα που υπάρχουν για όλο το σύνολο των πενταετών πυροσβεστών χωρίς  ταμπέλες και συνθήματα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868