Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ




ΑΡ.ΠΡΩΤ. 163

Λάρισα,  4  Ιανουαρίου    2014 


                               
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ


Συνάδελφοι  καλή χρονιά και ευτυχισμένο το έτος 2014. Παρόλο του κλήματος των εορτών και της χαλαρότητας που όλοι μας επιθυμούμε αυτές τις άγιες ημέρες, κάποια πράγματα  συνεχίζουν να γίνονται και να ολοκληρώνονται σύμφωνα με όσα σας έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες ενημερώσεις .
Έτσι μετά από επικοινωνία με φυσική και πολιτική ηγεσία καθώς και με τα συναρμόδια υπουργία ήμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως οι υπογραφές από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία έχουν ολοκληρωθεί και πλέον το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος είναι  στα χέρια του Υπουργού μας και στην διάθεση του για κατάθεση στην βουλή των Ελλήνων.
Η Ένωση μας δεν σταμάτησε ποτέ όλον αυτό τον καιρό να προωθεί τις δικές σας θέσεις προς την φυσική και πολιτική ηγεσία καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε στην πρώτη φάση της κατάθεσης του στην Βουλή των Ελλήνων, να περάσουν τα περισσότερα από τα αιτήματα σας .
Έτσι τώρα  θα περιμένουμε την κατάθεση του ώστε να δούμε πόσα από αυτά έχουν περάσει αλλά και με ποιον τρόπο.
Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια από αυτά : 1) Την αλλαγή του όρου επί θητεία σε Πενταετείς Πυροσβέστες . 2) Την ένταξη μας στην κατηγορία του Πυροσβεστικού Προσωπικού. 3) Την αύξηση του ορίου ηλικίας προς μονιμοποίηση κατά το δυνατό μεγαλύτερο. 4) Την δημιουργία τμήματος Πενταετών Πυροσβεστών ως ξεχωριστή κατηγορία με 4000 προσωπικό. 5) Την θεσμοθέτηση του δικαιώματος των  αποσπάσεων των Πενταετών Πυροσβεστών. 6) Την προσάρτηση επιπλέον καθηκόντων πέραν των προβλεπομένων ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα απόσπαση μας σε άλλων κλάδο. 7) Την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των Πενταετών Πυροσβεστών το συντομότερο δυνατό, λόγο υπηρεσιακών αναγκών. 8) Την ισότιμη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση με το μόνιμο προσωπικό αφού αποτελούμε και εμείς Πυροσβεστικό προσωπικό. 9) Την οριστική και αμετάκλητη παραμονή στο Πυροσβεστικό Σώμα των 4000 Πενταετών Πυροσβεστών στο Σώμα κ.α. που σας έχουμε επισημάνει.
Σύντομα λοιπόν συνάδελφοι θα κάνουμε ταμείο ώστε να συνεχιστή πλέον ο αγώνας μας μέσα στην Βουλή για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Πενταετών Πυροσβεστών .
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που από την ίδρυση της Ένωσης μας μέχρι και σήμερα στηρίζετε  την προσπάθεια μας για την πλήρη ένταξη των Πενταετών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Συνάδελφοι  η Ένωση μας με τις προτάσεις της προσπαθεί να ξανάενωσει όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις των Πενταετών Πυροσβεστών και να συνθέσει ιδέες και προβληματισμούς ώστε αυτή την δύσκολη ώρα να γίνει το καλύτερο δυνατό και για τον λόγο αυτό ευχαριστεί  θερμά τα  μέλη της σε όλη την ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα εκείνους που έχουν ήδη καταβάλει τις συνδρομές τους ώστε να μπορεί η Ένωση μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέχρι και σήμερα.
Σας θυμίζουμε όσοι επιθυμείτε να ετοιμάσετε τα σχετικά έγγραφα για την δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης  και ανθυγιεινής εργασίας  όπως και να υπογράψετε τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις συνδικαλιστικής  παρακράτησης.
Σύντομα και μετά την ψήφιση του νόμου για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος θα πραγματοποιηθεί ευρεία ενημέρωση κατά τόπους σε όλη Ελλάδα του Δ.Σ. της Ένωσης μας .


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868