Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ενημέρωση Πενταετών



Λάρισα,    18/04/2013    
Αρ. Πρωτ.: 100
               

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Πενταετών

Συνάδελφοι μετά από σχετική ενημέρωση που είχαμε πληροφορηθήκαμε πως  και η φυσική αλλά και η πολιτική Ηγεσία έχουν την πρόθεση στο Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση εφόσον αυτό κατατεθεί να δοθεί στους Πενταετείς Πυροσβέστες νέο καθηκοντολογίαοή ακόμα και το ίδιο με το μόνιμο προσωπικό καθώς και να δοθεί η δυνατότητα ενός αριθμού αποσπάσεων ώστε να εξυπηρετηθούν περιπτώσεις Πενταετών που θα τις έχουν ανάγκη.
Είναι έτοιμο και προωθείτε το σχετικό Π.Δ. για τροποποίηση του ΚΕΥΠΣ σε ότι αφορά τις ειδικές άδειες  όπως παράδειγμα μητρότητας , φροντίδας παιδιών κ.α.
Όσον αφορά την κανονική άδεια αυτή θα παραμείνει 35 ημέρες συν 11 η βραχεία μαζί με τα οδοιπορικά.
Οι μεταθέσεις που αφορούν άρθρα συνεχίζουν να υπάρχουν απλός την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής μεταθέσεων δεν συζητήθηκαν μεταθέσεις Πενταετών.
Για τούς συναδέλφους επιλαχόντες Πενταετείς δεν έχει έρθει ακόμα η απάντηση από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης η οποία εφόσον θα είναι  θετική  θα ανοίξει τον δρόμο για αποκατάσταση ενός μέρους των επιλαχόντων .
Για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας η απάντηση που έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ξεκάθαρη αλλά παρόλο αυτά δεν το αποκλείει εφόσον γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από το ΑΠΣ καθώς και το Υπουργείο , ίσως είναι ποιο συγκεκριμένο για τους συναδέλφους Συμβασιούχους που η σύμβαση εργασίας τους είναι ξεκάθαρη . Οδηγός Πυροσβεστικών Οχημάτων. Εκτός αυτού στο ερώτημα που έχει στείλει το ΑΠΣ αναφέρει ξεκάθαρα << στους οδηγούς Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και στους οδηγούς εποχικής απασχόλησης >>.
Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο για να διαμορφώσετε άποψη.
Όπως καταλαβαίνετε Συνάδελφοι ο εφησυχασμός είναι κακός σύμβουλος και τα θέματα των Πενταετών και τρέχουν και προσπάθεια χρειάζεται ώστε να καταλήξουν θετικά με τελικό στόχο την ομογενοποιηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος
Για άλλη μια φορά σας καλούμε να βοηθήσετε με ότι μέσα μπορεί ο καθένας γιατί τα ωφέλει θα είναι για όλους  και όχι για μεμονωμένα άτομα .
Επίσης σας καλούμε  να μην ασχολείστε με Σωματεία ή ακόμα και με μεμονωμένα άτομα που μοναδικός τους στόχος είναι να κατηγορούν ενέργειες της Ένωσης μας .
Η Ένωση μας κρίνει πως ο στόχος είναι τα προβλήματα του κλάδου και όχι πως θα λασπώνουμε συναδέλφους .
Προχωράμε με στόχο τα προβλήματα μας .                                                                                                                                                                                            
                                                       Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868