Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 91
Λάρισα, 31  Μαρτίου  2013                                  
                                                                                                                                                                                                                                            
                              ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΘΕΜΑ: «ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  »

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου 3938/2011 άρθρο 15 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους ενημερώσαμε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και τους επισημάναμε τις θέσεις του Α.Π.Σ. που οδηγούν στον κατακερματισμό του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος .
Τους εξηγήσαμε πως υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργούνται διαφοροποιήσεις του Προσωπικού με αποτέλεσμα το προσωπικό αυτό εκτός από τις μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί να έχουν και το επιπλέον πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας με αποτέλεσμα το ηθικό  να είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Είναι τέτοια η φύση της εργασίας μας που το υψηλό ηθικό παίζει ίσος και τον μεγαλύτερο ρόλο στην φύση των συμβάντων που αντιμετωπίζουμε.
Τους επισημάναμε πως όταν κατατεθεί τροπολογία στην βουλή δεν πρέπει να με κανένα τρόπο να τροποποιηθούν παράγραφοι που δεν συνάδουν προς βελτίωση του νόμου και ως αποτέλεσμα θα έχουν την οριστική απομάκρυνση των Πενταετών Πυροσβεστών από την ομογενοποίηση του προσωπικού που θα πρέπει να είναι και ο τελικός μας στόχος .
Από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ιδιαιτέρα στον κλάδο των Πενταετών Πυροσβεστών που ήταν και είναι επί χρόνια δίπλα μας .
Συμφώνησαν με τις προτάσεις μας για ομογενοποίηση του Προσωπικού του Σώματος και μας δήλωσαν πως εφόσον έρθει τροπολογία στην βουλή θα αγωνιστούμε όλοι μαζί , αυτή να είναι μόνο προς βελτίωση του νόμου , των συνθηκών εργασίας των Π.Π.Υ. , των ωραρίων εργασίας , της ασφάλειας του προσωπικού ώστε το προσωπικό αυτό που προσφέρει τόσο πολύ στην διασφάλιση της ασφάλειας  των Ελλήνων Πολιτών , των περιουσιών αυτών αλλά και του φυσικού πλούτου της χώρας μας  να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα .
Έγινε επίσης αναφορά στους επιλαχόντες Π.Π.Υ. που παρόλο ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος δεν έχει ξεκινήσει η απορρόφηση τους .
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία μέχρι την τροποποίηση του νομού μας .


Συνάδελφοι σας καλούμε όλους να ενεργοποιηθείτε ώστε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την παραμονή μας στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και την πλήρη ενσωμάτωση μας .
Όσων αφορά κάποια Σωματεία που λένε ότι εκπροσωπούν Π.Π.Υ. τους καλούμε να σταματήσουν να ασχολούνται με την Ένωση μας και εφόσον εκπροσωπούν Π.Π.Υ. να κοιτάξουν πως θα βοηθήσουν τον κλάδο .
Κάνοντας κριτική σε εμάς δεν αποποιούνται των ευθυνών τους.


  

                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868