Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«Ενημέρωση μελών»ΑΡ.ΠΡΩΤ. 633
 
Λάρισα,  20 Οκτωβρίου  2017    

 
 ΠΡΟΣ  :  Πενταετείς πυροσβέστες

        
 ΚΟΙΝ: 1. Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα
  2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
  3. MME


Θέμα:  «Ενημέρωση μελών»

Στα πλαίσια τον επαφών της Ένωσής μας, υπήρχαν συναντήσεις με την κα Γεροβασίλη καθώς και με τον κ. Τόσκα.
Από την κα Γεροβασίλη ζητήσαμε την άμεση πρόσληψη-μονιμοποίηση των ΠΠΥ που ανανεώθηκε η θητεία τους για τρία έτη. Μας απάντησε πως επεξεργάζεται το θέμα αλλά δεν έχει κάτι χειροπιαστό για την ώρα να μας απαντήσει. 
 Στην συνέχεια είχαμε συνάντηση και με τον υπουργό μας, τον  κύριο Τόσκα. Αν και είχαμε θέσει τα ίδια θέματα  τον Μάιο αλλά και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, δεν είχαμε έως τώρα καμία απάντηση. Αναλυτικότερα:

1ο  Ζητήσαμε αποτύπωση της κατανομής των 4.000 πενταετών πυροσβεστών. Μας απάντησε πως θα το «δει» με τον Αρχηγό. Αποτέλεσμα μηδέν. Εκδόθηκε  Διαταγή για την υπηρετούσα δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που ζητήσαμε.

2ο  Ζητήσαμε το αυτονόητο, να πληρωθούν όσοι ΠΠΥ τελείωσαν το Λύκειο και κρίθηκαν ικανοί για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό ως ΔΕ και όχι ως ΥΕ που πληρώνονται έως τώρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ιστορία συνεχίζεται… για παράδειγμα αν θα γίνονταν μόνιμοι, πως θα πληρώνονταν;;; Ως Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης!!!

3ο  Ζητήσαμε μέσα ατομικής προστασίας και απαιτήσαμε ως ελάχιστο να λάβουν  κράνη οι οδηγοί ΠΠΥ που διανύουν την τριετή ανανέωση, γιατί αλλιώς δεν  μπορούν να συμμετέχουν σε αστικό συμβάν. Αποτέλεσμα μηδέν.

4ο Για τη Σχολή των Αρχιπυροσβεστών, είχαμε ζητήσει πριν την ψηφισθείσα τροπολογία, να  υπάρξει ανάλογη ρύθμιση και πρόβλεψη. Δεν μας άκουσαν…. το αποτέλεσμα είναι πως θέλει καινούργια τροπολογία.

5ο  Ζητήσαμε την υπαγωγή των ΠΠΥ που ανανεώθηκε η θητεία τους για τρία έτη στο πυροσβεστικό προσωπικό, αφού έχουν τα ίδια καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό. Αποτέλεσμα… σιγή ιχθύος.

6ο Ζητήσαμε άμεση μονιμοποίηση πριν το τέλος  της τριετίας. Αποτέλεσμα μηδέν

7ο Ζητήσαμε για τους ΠΠΥ που ανανέωσαν για πενταετία, προσωποπαγείς θέσεις. Για όσους από αυτούς έχουν τελειώσει ή τελειώνουν το Λύκειο και έχουν το ηλικιακό κριτήριο μονιμοποίηση. Αποτέλεσμα σιγή ιχθύος.

8o Αναφερθήκαμε επίσης στα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ΠΠΥ που έχουν μετατεθεί στα αεροδρόμια των νησιών και ζητήσαμε την άμεση επίλυση αυτών. Καμία απάντηση.

Συνάδελφοι, πιστοί στο καθήκον και στην πατρίδα, σεβόμενοι το Πυροσβεστικό Σώμα που υπηρετούμε, δεν επιλέξαμε συνειδητά να δημιουργήσουμε πρόβλημα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Οφείλαμε ως συνδικαλιστικός φορέας και το πράξαμε, να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται η φυσική και πολιτική ηγεσία, να μας απαντήσουν και να λύσουν τα προβλήματα, τα οποία βιώνουμε.
Δυστυχώς, η φυσική ηγεσία στην οποία άπτονται τα περισσότερα προβλήματα δεν δίνει λύσεις και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο (!!!),  όταν μάλιστα η πολιτική ηγεσία μας δίνει διαβεβαιώσεις πως θα λυθούν τα προβλήματα που αναφέρουμε. Και αντί τα προβλήματα να εξαλείφονται ή έστω να ελαχιστοποιούνται, αυτά πολλαπλασιάζονται και ευλόγως αναρωτιόμαστε ποιος ευθύνεται γι’ αυτό.
Τίθεται έτσι το εύλογο και απλό ερώτημα, εμείς που είμαστε στην μέση του πουθενά… τι κάνουμε;;;
Τι άλλο…. ΑΓΩΝΑ!!!
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειες μας και τα παιδιά μας.
Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την μορφή του αγώνα που θα κάνουμε.