Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

"Ενημέρωση μελών"

Λάρισα 6 Απριλίου 2016


 

Ενημέρωση μελών
 
 
 
 
 


Συνάντηση της ένωσης μας σήμερα με τον Αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Αξιότιμο κ. Καρατζία Ιωάννη στην Πάτρα.
 
Του θέσαμε ερωτήματα πάνω στις εξελίξεις για την εφαρμογή του Ν. 3938/11, μας απάντησε ότι η σχετική  Κ.Υ.Α  θα είναι όπως μας είπε και ο υπουργός έτοιμη το αργότερα μέχρι τέλους Μαΐου.
Μας ανέφερε ότι  από πλευράς ΑΠΣ έχουν  ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα στο χρονοδιάγραμμα του Υπουργού.
Του θέσαμε την απορία μας για τις γονικές άδειες που δεν μας δίνονται,  μας απάντησε πως έχουμε κάποια προβλήματα με το ΙΚΑ τα οποία και θα λύσουμε. Μας τόνισε πως οι  45 ημέρες αδείας (κανονική – Βραχεία ) παραμένουν ως έχουν.
Ζητήσαμε την γρήγορη  έκδοση διαταγών για τα εκτός έδρας, νυχτερινά, εξαιρέσιμα και  Κυριακές πριν την νέα αντιπυρική,  μας απάντησε ότι δεν είναι θέμα δικό του αλλά του Υπουργείου οικονομικών  
Των ρωτήσαμε για την  τελευταία διαταγή όσον αφορά τις στολές που θα πάρουν οι τρεις τελευταίες σειρές όπου και διαπιστώσαμε  πως  οι πενταετείς πυροσβέστες δεν είναι μέσα,  μας απάντησε  πως κάνει προσπάθεια με ένα νέο διαγωνισμό που τρέχει τώρα ούτως ώστε μέχρι τέλους Ιουλίου να έχουμε πάρει και εμείς.
Σε ερώτηση για το θέμα του συναδέλφου Λυκούργου Πολίτη είπε πως το θέμα του έχει λυθεί και  πως θα πάρει πολεμική αποζημίωση μέχρι την συνταξιοδότηση του.