Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

« ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ »



Προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρχηγό του Π.Σ. πραγματοποίησε η ΕΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ στις 11/12/2012 .
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητηθήκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του Π.Σ. αλλά και των Π.Π.Υ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τροποποίηση του ν.3938/2011 την εξομοίωση των ωραρίων καθώς και του κανονισμού μεταθέσεων .
Συνάδελφοι τα τρία παραπάνω θέματα χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής διότι θα κρίνουν την μελλοντική πορεία του Σώματος αλλά και ιδιαίτερα των Π.Π.Υ.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε μέχρι την άνοιξη 2013 που θα έχουν ψηφιστεί οι ανάλογες τροποποιήσεις και Π.Δ. να βρουν τους Π.Π.Υ. με μεγαλύτερη επιχειρησιακή και οικονομική δυνατότητα .
Μας έχουν ζητηθεί να καταθέσουμε προτασεις καθώς και να συμμετέχουμε στις επιτροπές για τις αλλαγές που θα γίνουν .
Οι προτασεις της ΕΝΩΣΗΣ είναι σχεδόν έτοιμες και απομένουν μικρές αλλαγές για την ολοκλήρωση τους .
Ευχαριστούμε τα μέλη για την βοήθεια που μας προσέφεραν ώστε να είμαστε έτοιμοι στον σωστό χρόνο για να τις καταθέσουμε .
Όσο αφορά τα ωράρια εργασίας πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και θα είναι 8ωρο , 16ωρο , 24ωρο για όλο το Πυροσβεστικό Προσωπικό .
Το δώρο Χριστουγέννων τελικά και μετά από διευκρινήσεις του Οικονομικού τμήματος του Α.Π.Σ. θα δοθεί μέχρι το αργότερα 27/12/2012 , γίνονται προσπάθειες αν προλάβει το αρμόδιο τμήμα να δοθούν πριν τα Χριστούγεννα . Στον ίδιο χρόνο θα δοθούν και τα νυχτερινά εκτός έδρας κ.λ.π. που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι 31/10/2012.
Οι τριετίες θα δοθούν πιθανών 10 Ιανουαρίου ή διαφορετικά 10 Φεβρουαρίου του 2013 .
Αυτό οφείλετε στο ότι πρέπει να διασταυρωθούν οι προϋποθέσεις με τα αντίστοιχα έγγραφα των Υπηρεσιών που ανήκει ο καθένας μας .
Οι μεταθέσεις αποσπάσεις μετακινήσεις πλην των άρθρων  των Πενταετών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν την έκδοση του νέου κανονισμού μεταθέσεων.
Για μια ακόμα φορά η παρουσία μας στο Α.Π.Σ. συνδυαστικέ με την σχετική  υπογραφή  για την πρόσληψη των  131+32 συναδέλφων πλέων  Π.Π.Υ. η οποία θα ανακοινωθεί αύριο 12/12/2012 με πιθανή ημερομηνία πρόσληψης – εκπαίδευσης την 18 ή 27 Δεκεμβρίου στις κατά τόπους Υπηρεσίες που υπηρετούσαν ως εποχικοί οι 131 και στην Πυροσβεστική Ακαδημία οι 32 συνάδελφοι από την κατηγορία ιδιωτών.
Επίσης μετά τον πίνακα επιτυχόντων των 50 Αξιωματικών είναι θέμα 2-3 ημερών η έκδοση Φ.Ε.Κ. πρόσληψης και πιθανή ημερομηνία ένταξης στις σχολές την 27/12/2012.
Επίσης ενημερώσαμε το αρμόδιο νομικό τμήμα για όλα εκείνα που μας ζητηθήκαν και αφορούν την εκπροσώπηση των Π.Π.Υ. και μας ενημέρωσαν πως είμαστε ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που μέχρι σήμερα επίσημα αλλά και νόμιμα μπορεί να εκπροσωπεί τους Π.Π.Υ.
Συνάδελφοι σας ευχαριστούμε για την στήριξη που δίνετε καθημερινά ερχόμενοι στην Οικογένεια της ΕΝΩΣΗΣ μας . Με την συμμετοχή σας και την εγγραφή σας από όλη την Ελληνική επικράτεια μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την τελική  
μας δικαίωση.
 

Με τιμή για το Δ.Σ.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                    Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                    Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868