Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«Ενημέρωση μελών»


Λάρισα 25 Ιουνίου 2018


Αρ. πρωτ. 675


Θέμα : «Ενημέρωση μελών»


Συνάδελφοι,
Α) Αύριο θα γίνει η μισθοδοσία στο κλιμάκιο 28 (τρεις μισθοί καθώς και πενθήμερα νυχτερινά 2 μηνών). Το καθαρό ποσό θα είναι για έγγαμο με ένα παιδί 2.384 ευρώ.

Β) Ρωτήσαμε στο αρμόδιο τμήμα για ποιο λόγο στο κλιμάκιο 28 και όχι στο 27 όπως λέει η διαταγή; Η απάντηση είναι ότι δεν είχαν βγει οι διαταγές την περίοδο που έβγαιναν τα ποσά για να μπούμε στο κλιμάκιο 27. Στην επόμενη μισθοδοσία θα πληρωθούμε στο κλιμάκιο 27.

Γ) Για ποιο λόγο τόσες πολλές κρατήσεις; Που φθάνουν σχεδόν στο 20%; Ο λόγος είναι πως το σύστημα μηχανογράφησης, τις κρατήσεις στο ετήσιο εισόδημα τις βγάζει αντίστοιχα αυτόματα και δεν μπορεί να υπάρξει επέμβαση, το σύστημα δεν το βλέπει αλλιώς.

Δ) Είχαμε ζητήσει από τον Αρχηγό στην πρώτη μας συνάντηση προκαταβολές της μισθοδοσίας μας για να μην μπούμε σε αυτήν την διαδικασία κρατήσεων από τον μισθό μας, της τάξης του 20%.Ο Αρχηγός δεν το δέχτηκε, αν είχε συμβεί θα είχαμε αποφύγει όλα τα παραπάνω.

Ε) Όσον αφορά την προϋπηρεσία και την αλλαγή μισθολογικών κλιμακίων υπεύθυνο για αυτό είναι το τμήμα προσωπικού που θα πρέπει να εκδόσει διαταγή και να την στείλει στο τμήμα μισθοδοσίας για να γίνει η αντίστοιχη αλλαγή κλιμακίου.

Όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει έγκαιρα με έγγραφά μας αλλά  δυστυχώς οι όποιες εκκλίσεις μας για ραντεβού με Υπουργό και Αρχηγό ακόμη αναμένουν απάντηση!!!

 Τα προβλήματα υπάρχουν, συνεχώς αυξάνονται και δυστυχώς λύσεις δεν δίνονται!!

Η Ένωσή μας  μετά από όλα αυτά εμμένει και επιμένει στην αρχική της πρόταση για άμεση συνάντηση με Αρχηγό και Υπουργό.