Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

<< Επαφές της Ένωσης μας >>.

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 520


Λάρισα,  6  Αυγούστου  2016
                                   

 
 ΘΕΜΑ : <<   Επαφές της Ένωσης μας     >>.

 

 
Συνάδελφοι στις 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως συνάντηση με τους υπεύθυνους της Νέας Δημοκρατίας τομέα Δημόσιας Τάξης . Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα της Κοινοβουλευτικής ομάδας ώστε η Νέα Δημοκρατία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και να συντάξει το νέο πρόγραμμα για τον κλάδο μας αλλά και γενικότερα για τους ένστολους . Παρόν στην συνάντηση ο Μάκης Βορίδης , ο Δημήτρης Κυριαζίδης , ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής από πλευράς Νέας Δημοκρατίας . Από την πλευρά του κλάδου μας η Ένωση μας ( Ε.Π.Π.Υ.Ε.) το μεικτό Σωματείο Μεγάρων καθώς και το Μακεδονίας Θράκης , το Σωματείο Συμβασιούχων Σερρών καθώς και το Πανελλαδικό Δασοπυροσβεστών. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της ΠΟΠΥΣΥΠ ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο πρώτος για να δηλώσει προς τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας ότι αποχωρεί γιατί δεν μπορεί να συζήτηση με κανένα Σωματείο του κλάδου καθώς σε όλους έχει στείλει εξώδικα και εκκρεμούν δικαστήρια .

Στην συζήτηση αφού εξηγήσαμε πως για  2.500 Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια μονιμοποίησης δεν υπάρχει κάποιο θέμα αφού η διαδικασία μονιμοποίησης τους έχει πάρει τον δρόμο της με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης η συζήτηση επικεντρώθηκε  στους εναπομείναντες 1.500 που ανανεώνουν αλλά και στους Συμβασιούχους που δεν εκπροσωπούμε εμείς σαν Σωματείο αλλά μας επέτρεψαν τα παρόν Σωματεία να πούμε την άποψη μας .

Η Ένωση μας όσον αφορά τους 1.500 Π.Π.Υ. ανέφερε πως αυτοί οι 1.500 πρέπει να απορροφηθούν σταδιακά μέχρι το 2019 που θα βγουν οι πρώτοι Πυροσβέστες μέσω Πανελλαδικών σε προσωποπαγείς θέσεις ώστε να έχουν τα ίδια ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και να τους δοθούν σταδιακά οι απαραίτητες ώρες νυχτερινής εργασίας και αργιών ώστε να επέλθει πλήρης ομογενοποιήση των 4.000 Πενταετών Πυροσβεστών.

Στο κομμάτι των εναπομεινάντων Συμβασιούχων και επιλαχόντων Π.Π.Υ. η άποψη που αναφέραμε είναι οι εξής : α) τροπολογία ώστε να μπουν στις λίστες επιλαχόντων συνάδελφοι του 2009 ,  β) σταδιακή απορρόφηση όλων των επιλαχόντων Π.Π.Υ. περίπου 800 εξ εποχικών + 200 εξ ιδιωτών βάση του ν.3938/2011 άρθρο 15 οι οποίοι θα καταλάβουν 1.000 περίπου οργανικές ως Πενταετείς από τις 1.500 που θα απελευθερωθούν από τους 1.500 Π.Π.Υ. που θα αποκτήσουν πλέον προσωποπαγείς θέσεις , γ) νέο διαγωνισμό για εποχικούς Πυροσβέστες με παραμονή των εναπομεινάντων 300 περίπου που δεν είχαν τα κριτήρια για Π.Π.Υ.

Στην πρόταση για τους εποχικούς εκφράσαμε την πρόταση μας αλλά φυσικά τον πρώτο λόγο έχουν τα Σωματεία όπου και είναι εγγεγραμμένοι . Στο περιθώριο της συζήτησης προτάθηκε μια συγκέντρωση μετά την αντιπυρική ώστε όλα τα Σωματεία να εκφράσουν απόψεις και εάν είναι δυνατό να βγει μια κοινή πρόταση.

Όσον αφορά τις Αιτήσεις για μονιμοποίηση και ανανέωση έχουν τελείωση από όλες τις Υπηρεσίες και έχουν προωθηθεί προς τις περιφέρειες οι οποίες με την σειρά τους θα τις στείλουν στο Α.Π.Σ.. Στην συνέχεια θα περιμένουμε την αξιολόγηση από τα φύλλα ποιότητας του Οκτωβρίου και θα συσταθεί το Πρωτοβάθμιο συμβούλιο Πυροσβεστών όπου και θα τα αξιολογήσει ώστε να βγουν οι πίνακες αυτών που μονιμοποιούνται και αυτών που θα ανανεώσουν.

Συνάδελφοι το 6μηνο που απομένει δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να ανακατέψουν τα πράγματα ( υπάρχει η εμπειρία 15 συνδικαλιστικών χρονών στον κλάδο ). Για τον λόγο αυτό όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
 

Η Ένωση μας ήταν και θα είναι παρόν σε όλα τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά και Πυροσβεστικό Σώμα γενικότερα
 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ