Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 311



Λάρισα,    2    Απριλίου 2015    
        

     
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


Συνάδελφοι, η Ένωσή μας πραγματοποίησε  την ετήσια Γενική Συνέλευση – Συνέδριο την Κυριακή  8  Μαρτίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων που μας παραχώρησε το Εργατικό  Κέντρο Λάρισας στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 και ώρα 10: 00 π.μ.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής για την  διενέργεια εκλογών της Ένωσής μας.
Ψηφίστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός, ο Οικονομικός απολογισμός 2014, ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2015, η Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, οι Τροποποιήσεις στο Καταστατικό.
Έγινε η παρουσίαση των ενεργειών μας στις μέχρι τώρα προτάσεις μας για την ομογενοποιηση, με την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό όσων πληρούν τα κριτήρια των παρ. 7 & 8 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011,όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον 4249/2014 τροπολογία, για την εξασφάλιση της εργασίας μέχρι συνταξιοδότησης των υπολοίπων με προσωποπαγείς θέσεις και την  ένταξή τους σε ειδικό μισθολόγιο.
Έγινε ένας εκτενής διάλογος πάνω στην πρόταση και τονίστηκε από όλους πως δεν υπάρχει άλλη λύση για το πρόβλημά μας παρά μόνο η παραπάνω. Εκφράστηκαν απορίες και σχόλια για τις διάφορες κινήσεις άλλων συνδικαλιστικών φορέων του χώρου μας, επισημάνθηκε η απορία αν οι συνδικαλιστές αυτοί εκπροσωπούν τους πενταετείς πυροσβέστες ή παρά μόνο τους συμβασιούχους και τους επιλαχόντες πυροσβέστες. Συζητήθηκε το πρόβλημα των αδειών, κυρίως των γονικών αλλά και των υπολοίπων, επισημάναμε πως ο νόμος και στο   άρθρο 15 του ν. 3938/2011 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον 4249/2014,  δίνει το δικαίωμα των ίδιων αδειών, απλά χρειάζεται μια ερμηνευτική εγκύκλιος,  που θα έλυνε το παραπάνω πρόβλημα αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το έκανε.
 Συζητήθηκαν επίσης οι δικαστικές διεκδικήσεις και ποια είναι η μέχρι τώρα τους πορεία.
Τέλος, αποφασίστηκε από όλους πως πρέπει να πιέσουμε με όλους τους τρόπους την νέα κυβέρνηση και να ζητήσουμε την άμεση Ομογενοποίηση, όπως και υποσχέθηκαν προεκλογικά να γίνει πριν την αντιπυρική περίοδο.



Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868