Σάββατο 3 Μαΐου 2014

<< Ενημέρωση Πενταετών Πυροσβεστών >>



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 197



Λάρισα  3     Μαΐου     2014



Θέμα : << Ενημέρωση  Πενταετών Πυροσβεστών 




Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε τα εξής:

  1. Το εκλογικό επίδομα έχει κλειδώσει και για τους Πενταετείς Πυροσβέστες . Για την ιστορία μεικτά Σωματεία << δικά μας >> ήθελαν το επίδομα αλλά όχι την επιφυλακή με την δικαιολογία ότι δεν έχει έρθει διαταγή για εξαιρέσιμες.
  2. Τα μελή μας και μόνο να στείλουν προτάσεις για τον κανονισμό μεταθέσεων 170/1996 διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει και θα συμπεριλαμβάνει και εμάς μέσα.
  3. Διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως για την συμμετοχή μεικτών Σωματείων στην διαδικασία προτάσεων και για τον κανονισμό μεταθέσεων όπως και του ΚΕΥΠΣ διότι δεν μπορούν να κάνουν προτάσεις για θέμα που δεν τους αφορά , θα τους άρεσε να παρέμβουμε εμείς σε δικά τους θέματα;
  4. Τα κενά των Πενταετών Πυροσβεστών δεν πρόκειται να αναπληρωθούν τουλάχιστο μέχρι την λήξη της αντιπυρικής ενώ απεναντίας θα καλυφθούν τα κενά των Εποχικών Συναδέλφων και μάλιστα καλώντας κόσμο από τις λίστες του 2003.
  5. Σβήστε από το μυαλό σας το επίδομα ενστόλων των 500 ευρώ. Η απάντηση ήταν σαφής δεν ανήκετε σε ειδικό μισθολόγιο ενστόλων. Αν σας το δώσουμε θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αίολου με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
  6. Λόγο αλλαγής του ασφαλιστικού από 1/1/2015 αναμένετε μαζική αποστρατεία από τους μόνιμους Συναδέλφους μέσα στο καλοκαίρι όσων είναι συμπληρωμένοι συνταξιοδοτικά αλλά και αυτών που μπορούν με οποιοδήποτε τρόπο να συμπληρώσουν. Αν αυτό πραγματοποιηθεί αναμένονται μαζικές μετακινήσεις προσωπικού προς συμπλήρωση νευραλγικών Υπηρεσιών.
  7. Παρακαλούνται οι Συνάδελφοι Π.Π.Υ. που δεν ανήκουν στην Ένωση μας να μην μας απασχολούν είτε για θέματα του κλάδου είτε ατομικά τους. Όσοι είναι γραμμένοι σε όποιο Σωματείο να ενοχλούν αυτό και όχι εμάς , καθώς και όποιοι δεν είναι πουθενά γραμμένοι ότι πρόβλημα έχουν να απευθύνονται στον καναπέ τους .Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να μετρηθούμε και να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του.
  8. Φημολογείται και σχολιάζετε ότι υπάρχουν Σωματεία αμιγώς Π.Π.Υ. και ότι μάλιστα έχουν φτιάξει και Ομοσπονδία. Αν πραγματικά υπάρχουν ας βγουν στην δημοσιότητα κάνοντας προτάσεις εποικοδομητικές για τον κλάδο διαφορετικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης και να σταματήσουν να μιλούν για φαντάσματα που δεν υπάρχουν. Σκοπός του κάθε Σωματείου είναι η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων και όχι οι συνδικαλιστικές άδειες των μελών της.
  9. Τέλος αναμένετε η τελική μορφή του Π.Δ. για το καθηκοντολόγιο το οποίο ίσως έχει εκτός από τα καθήκοντα και κάποια επιπλέον χρηματική αποζημίωση  για όσους πιστεύουν πως είναι Πυροσβέστες .
  10. Τέλος αναμένετε η διαταγή για τα εκτός έδρας – νυχτερινά – Κυριακές τα οποία αναμένετε φέτος να είναι περισσότερα από την περσινή χρονιά.

Συνάδελφοι όσο κάθεστε στον καναπέ αλλά και όσο νομίζετε πως όλος ο κόσμος έχει τα ίδια προβλήματα κάνετε λάθος .

Μόνο όσοι είναι κάτω από την στέγη του δικού τους σπιτιού έχουν ελπίδες να το σώσουν .
Οι ξένοι απλός θα νοικιάσουν αλλού.

Το μήνυμα έχει  διπλούς  αποδέκτες


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                  Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                        Τηλ.*774868