Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ενστόλους στη ΘεσσαλονίκηΜε τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών και με τα προεδρεία των Ενώσεών τους στη Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόσκληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Αμανατίδης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Αλέξης Μητρόπουλος, ο Συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μαυρόπουλος, καθώς και στελέχη του κόμματος. 

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Από τη μεριά τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, αφού ευχαρίστησαν για την πρόσκληση, ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στα σώματα ασφαλείας και για τα αιτήματά τους. Από τη συζήτηση προέκυψε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι είναι κοινά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός και πως η πολιτική που εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση των μνημονίων πρέπει να σταματήσει. Πως πρέπει να διαμορφωθούν οι απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή της κυβέρνησης.

 Οι εκπρόσωποι των ενστόλων τόνισαν πως ο αγώνας που δίνουν δεν είναι συντεχνιακός αλλά πολιτικός και πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γυρίζουν μπούμερανγκ προς τους πολίτες.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από τους συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το κάθε ένα χωριστά από τα τρία σώματα. 

 Την Ένωση Πενταετών Πυροσβεστών στην συνάντηση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ένωσης μας Καστανίδης Γεώργιος και ανέλυσε τα προβλήματα που απασχολούν τους Πενταετείς Πυροσβέστες αλλά και τα προβλήματα του Σώματος .