Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

<< ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ >>



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 132


Λάρισα, 17  Ιουλίου  2013                                  
                                                                                                                                                                                                                                         
ΘΕΜΑ: << ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ >>


Συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ. πραγματοποιήθηκε στις 11/7/2013  για ενημέρωση  για τα τρέχοντα των Π.Π.Υ.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων για την αντιπυρική περίοδο καθώς και συζήτηση για το μέλλων των Π.Π.Υ. στο Π.Σ.
Ο Αρχηγός φανερά ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα απόδοση και συμπεριφορά στα πάσης φύσεως συμβάντα εξέφρασε την ικανοποίηση του και παρότρυνε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε βγει σε πέρας η αντιπυρική περίοδο που από την αρχή της φάνηκε πως θα είναι δύσκολη.
Σε ερώτηση μας ότι ακούγονται διάφορα περί κινητικότητας στο Π.Σ. και το εάν αυτή θα επηρεάσει και τους Π.Π.Υ. μας απάντησε πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια συζήτηση ή σκέψη από την φυσική ηγεσία και η κατεύθυνση είναι προς ομογενοποιήσει των 4000 Π.Π.Υ. με τις ιδιαιτερότητες τους ( ηλικία, ασφαλιστικό, γραμ. γνώσεις ) ώστε να βρουν το σωστό βηματισμό με το μόνιμο προσωπικό και να εξαλείφουν τα τυχών προβλήματα που υπάρχουν.
Του εκφράσαμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη υπαγωγής μας στο ειδικό μισθολόγιο των ειδικών φρουρών όπου και θα δώσει οριστική λύση σε όλα συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας .
Για τις μεταθέσεις των Π.Π.Υ. μας επισήμανε πως υπάρχει σκέψη μετά την ψήφιση της αναδιοργάνωσης του Σώματος στην βουλή εξετάζετε η δυνατότητα να επιτραπούν μεταθέσεις Π.Π.Υ.  σε ποσοστό 2 με 3% και του επισημάναμε πως άποψη μας είναι  το ποσοστό να είναι 3% χωρίς τα άρθρα γιατί αυτά από μόνα  τους ξεπερνούν το 3% και στην ουσία δεν θα υπάρχει λύση του προβλήματος .
Σε ερώτηση μας για τυχόν κλείσιμο κλιμακίων ή υπηρεσιών πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος προγραμματισμός για καμία υπηρεσία.
Πέραν των άλλων ο Αρχηγός μας ανέφερε πως ότι ειπώθηκε ή γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες από τις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα προς ενημέρωση του προσωπικού του Σώματος περί μικρών-μεγάλων , για μπαλώματα στις φόρμες εργασίας και διακρίσεις στο προσωπικό των Π.Π.Υ. αυτά δεν ισχύουν και ότι δεν ειπώθηκαν ποτέ. Σαν Αρχηγός του Σώματος μας ανέφερε ότι είμαστε όλοι συνάδελφοι και ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια και επιδίωξη μου είναι η ομογενοποιηση όλου του προσωπικού του Σώματος .
Τέλος ζητήσαμε από τον Αρχηγό όπως ήταν παρόν και στην επεξεργασία του ν.3938/2011 άρθρο 15 αλλά και στην ψήφιση του να κάνει και τώρα το καλύτερο δυνατό από την θέση που βρίσκεται σήμερα για όλα τα προβλήματα των Π.Π.Υ. και κυρίως για την ομογενοποιηση των Πενταετών Πυροσβεστών.

Σε ενημέρωση που είχαμε από διάφορα τμήματα του Α.Π.Σ. μας ενημέρωσαν τα εξής :
1.Τα καθυστερούμενα εκτός έδρας , νυχτερινά , υπερωρίες των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012 οι καταστάσεις έχουν φύγει από το Οικονομικό τμήμα του Α.Π.Σ. και έχουν πάει προς έγκριση στο Υπ. Οικονομικών και αναμένετε να πληρωθούν μέχρι τέλους του μηνά.
2.Η έκδοση των 131 ταυτοτήτων των συναδέλφων που δεν τις έχουν παραλάβει ακόμα θα παραδοθούν μέχρι τέλους του μηνός .
3.Οι μισθολογικές ωριμάνσεις που εκκρεμούν από τις 10/2/2012 για όλους τους Π.Π.Υ. θα συνεχίσουν να εκκρεμούν καθώς το προσωπικό λόγο αντιπυρικής είναι περιορισμένο και η επιτροπή που θα τα εξετάσει θα συσταθεί μετά τον Σεπτέμβριο και θα δοθούν όλα αναδρομικά.
4.Τελος επισημάναμε την διαφορά στις κρατήσεις της εργοδοτικής εισφοράς για το Ι.Κ.Α. που υπάρχει σε ασφαλισμένους προ 1993 η οποία και δεν γίνετε μέχρι σήμερα και περιμένουμε απάντηση.

Συνάδελφοι η Ένωση μας λειτουργεί με γνώμονα την εξομάλυνση των προβλημάτων μέσα από σταθερές λύσεις που δεν θα αμφισβητηθούν στο μέλλων με πρωταρχικό στόχο την ομογενοποιηση των Πενταετών Πυροσβεστών και σας ζητά να ενεργοποιηθείτε και εσείς μέσα από τα παραρτήματα μας ανά την Ελλάδα ενοχλώντας για τα προβλήματα μας όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν .
Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει δεν πρέπει να επαναπαυτούμε . Πρέπει συνεχώς να προβάλουμε τις θέσεις μας και να τις δυναμώνουμε ώστε να τις διασφαλίσουμε με τον καλύτερο τρόπο
Το ξέρουμε όλοι πως πλέων δεν υπάρχουν τα επιδόματα που μας υποχρέωναν να είμαστε εγγεγραμμένοι σε σωματεία αλλά στις σημερινές ημέρες υπάρχει η ανάγκη συσπείρωσης στην Ένωση μας ώστε να διασφαλίσουμε το εργασιακό μέλλων μας και όχι πλέων κάποια μικρά επιδόματα που βοηθούσαν μεν το εισόδημα μας αλλά δεν το διασφάλιζαν.
Τώρα πλέων είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εργασία που είναι μεν δίκαιο αλλά στις μέρες μας αμφισβητείτε όσο ποτέ άλλοτε.

Να είστε όλοι καλά και να μην ξεχνάτε πως το εργασιακό μας μέλλον είναι μόνο στα χέρια μας εφόσον όμως και εμείς οι ίδιοι το θέλουμε.


                                                      Με τιμή για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      Καστανίδης   Γεώργιος                                                                      Πυργιώτης  Απόστολος
       Τηλ.6973844020                                                                                  Τηλ.6973774868
           Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868