Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ενημέρωση Πενταετών



Λάρισα,    12/05/2013    

Αρ. Πρωτ.: 105

              
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Πενταετών


Συνάδελφοι,
πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες συνάντηση της ΕΠΠΥΕ με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης  κ. Δένδια.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Δ/ντης του Υπουργού κ. Περδίκης Δημήτριος και άλλοι επιτελείς.

Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα που άπτονται του Υπουργείου όπως είναι τα παρακάτω:
1) Το θέμα της οικονομική μελέτης της Ε.Π.Π.ΥΕ. για την ένταξη των Π.Π.Υ. στο Ειδικό Μισθολόγιο. Ο Υπουργός ήταν ενήμερος για την μελέτη, τόνισε πως είναι μια καλή βάση προς την ομογενοποιήση του Πυροσβεστικού Σώματος κάτι το οποίο και επιθυμεί, αλλά τα οικονομικά δεδομένα της χώρας είναι αυτά που μας κάνουν να βρίσκουμε δυσκολίες υλοποίησης .
Συνεχίζοντας τόνισαν και ο Υπουργός και ο Γεν. Γραμματέας, ότι  τόσο το Υπουργείο αλλά και η Κυβέρνηση, έχουν ως βασικό στόχο θέματα όπως η ομογενοποιήση και ο εκσυγχρονισμός του Σώματος, ενώ βρήκαν την πρόταση της Ένωσης μας  ως μια καλή βάση συζήτησης ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Π.Π.Υ. ( συνταξιοδοτικά, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις ), έτσι ώστε και το Σώμα να μπορέσει να βρει τους κατάλληλους ρυθμούς του αλλά και οι Π.Π.Υ. να προσφέρουν τα μέγιστα έχοντας πλέον εξασφαλισμένη την συνεχή εργασία τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.
2) Επισημάναμε και αναλύθηκε η εξάλειψη της επικουρικότητας στο καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ στο οποίο όπως μας είπαν σύντομα θα δοθεί λύση εξομοίωσης των καθηκόντων μας με το μόνιμο Προσωπικό.
3) Τονίσαμε και θέσαμε το θέμα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων των ΠΠΥ. Και σε αυτό το θέμα η απάντηση ήταν προς θετική κατεύθυνση και ειπώθηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν αποσπάσεις σύμφωνα με το μόνιμο προσωπικό καθώς και διευκόλυνση μεταθέσεων όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.
4) Για τις άδειες μας διαβεβαίωσαν ότι  θα παραμείνουν ίδιες με το μόνιμο προσωπικό αλλά και θα ενισχυθούν και θα εκσυγχρονιστούν συμφώνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
5) Για το θέμα  ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) μας τόνισαν πως υπάρχει εμπλοκή στην παραγγελία 12.000 στολών  (η εμπλοκή αφορά τις προσφορές των διαφόρων εταιριών και τον ανταγωνισμό) και αναζητούνται λύσεις πιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
6) Μετά από παραίνεση και συνεννόηση με συναδέλφους μας Συμβασιούχους Πυροσβέστες, ρωτήσαμε για τον χρόνο πρόσληψης του. Η απάντησαν που λάβαμε ήταν πως αυτή θα γίνει το συντομότερο δυνατό μετά την υπογραφή της σχετικής Π.Υ.Σ., αν είναι δυνατό και την επομένη μέρα, και θα είναι έως 5 μήνες. 
 7) Για το θέμα των συναδέλφων μας Επιλαχόντων Π.Π.Υ μας αναφέρθηκε ότι αναμένετε σχετική απάντηση από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ είναι θετικό το γεγονός για τους συναδέλφους η απαγόρευση των προλήψεων ιδιωτών για τα έτη 2013, 2014 και 2015.

Συνάδελφοι, η συζήτηση με τον Υπουργό αν και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Διαπιστώσαμε την πρόθεση για λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν, σε πρώτο βαθμό αυτών που δεν χρειάζονται επιπλέον χρήματα και δεύτερο τις μικρές διαφοροποιήσεις που ίσως χρειαστούν επιπλέον χρήματα.
Η Ένωση μας είναι σε συνεχή επαφή και με το Υπουργείο και με το Α.Π.Σ. καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των μονίμων συναδέλφων ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι οι καλύτερες δυνατές και πάνω σε στέρεες βάσεις .
Σε αυτόν τον αγώνα ζητούμε την συμμετοχή όλων σας .
Η προσπάθεια που γίνετε είναι για την διασφάλιση όλων και δεν περισσεύει κανείς.

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                               Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                              Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868