Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ενημέρωση Πενταετών



Λάρισα,    01/05/2013    

Αρ. Πρωτ.: 104

              
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Πενταετών


Συνάδελφοι, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προεδρείου της Ένωσής μας στο ΑΠΣ και στα Υπουργεία που έχουν άμεση σχέση με τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Από τις συναντήσεις μας προέκυψαν τα εξής:
    1. Για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας η απάντηση που έστειλε το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ξεκάθαρη, άλλωστε πρώτοι το είχαμε επισημάνει όταν λάβαμε την απάντηση του Γ.Λ.Κ. Αναμένεται να ζητηθεί και άλλη διευκρινιστική από πλευράς Αρχηγείου προς το ΓΛΚ. Το μόνο σίγουρο είναι πως το δικαιούνται οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας που έχουν την ειδικότητα του οδηγού.
    2. Το άρθρο που βρίσκεται στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και αφορά εμάς γραφεί τα παρακάτω: Ομογενοποίηση του προσωπικού. «Ο θεσμός των πυρ/στων πενταετούς υποχρέωσης, έλυσε το κοινωνικό πρόβλημα της μόνιμης απασχόλησης των πρώην συμβασιούχων πυροσβεστών, αλλά δημιούργησε προβλήματα που αφορούν στο καθηκοντολόγιο και τον εν γένει διαφορετικό τρόπο εργασίας σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό. Επιβάλλεται το συντομότερο λύση του προβλήματος.» κάτι που είναι αρκετά θετικό για εμάς.
    3. Τροποποιείτε το Π.Δ. 210 /1992 (ΚΕΥΠΣ) και συγκεκριμένα κάποια από τα άρθρα 98 μέχρι 111 που αφορούν τις άδειες.
    4. Όσον αφορά την μελέτη της Ε.Π.Π.Υ.Ε. για την ένταξη μας στο ειδικό μισθολόγιο αυτή προχώρα κανονικά και αναμένουμε εξελίξεις για αυτό το θέμα.
    5. Η πληρωμή του μισθού θα γίνει μέχρι 10 Μαΐου από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τα εκτός έδρας και εξαιρέσιμα σε όσους τα χρωστάνε από πέρυσι θα πληρωθούν σε δυο μήνες περίπου.
    6. Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικουρα το κονδύλι για την πρόσληψη έως 5 μήνες των Συμβασιούχων συναδέλφων μας.
    7. Τέλος για τους συναδέλφους Επιλαχόντες Πενταετείς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Υπουργείου μας.

 Η Ένωσή μας προσηλωμένη στους στόχους της και στην εντολή που μας έδωσαν τα μέλη μας για την επίλυση των προβλημάτων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να την επηρεάζουν διάφοροι “φωστήρες, εντολοδόχοι” που βάλλονται συνεχώς κατά μας.
Μας δυναμώνουν και αποδεικνύουν περίτρανα σε όλους τους Πενταετείς συναδέλφους ότι δεν τους αφορά η επαγγελματική μας εξέλιξη και η εύρυθμη λειτουργία του Σώματος.                                              

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καστανίδης   Γεώργιος                                                                     Πυργιώτης  Απόστολος
Τηλ.6973844020                                                                              Τηλ.6973774868
Τηλ.*787676                                                                                       Τηλ.*774868