Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση Πενταετών



Λάρισα 19 Σεπτεμβρίου 2015



Θέμα: Ενημέρωση Πενταετών 




Συνάδελφοι η Ένωσή  μας  είχε συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα αναλύοντας τις θέσεις μας και τονίζοντας πως οι Πενταετείς Πυροσβέστες, οι οποίοι είναι Ένστολο Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και φέρουν τον βαθμό του Πυροσβέστη. Είναι Δημοσίου Δικαίου και καταλαμβάνουν 4000 οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τα τονίσαμε αυτά για  να φρεσκάρουμε την μνήμη κάποιων, γιατί δείχνουν να τα αγνοούν και να παρουσιάζουν συμπτώματα αλτσχαιμερ.

Αναφέραμε την πορεία μας , που αρχίζει το 1985 ως δασοπυροσβέστες στην δασική υπηρεσία ,συνεχίζεται το 1998 πάλι ως δασοπυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα  και από το 2012 , μετά από διαγωνισμό ως Πενταετείς Πυροσβέστες μέχρι και σήμερα. Στα 30 χρόνια της πορείας μας έχουμε  δεκάδες  νεκρούς  και εκατοντάδες τραυματίες .Έχουμε υποστεί άπειρες εξετάσεις, διαγωνισμούς και εκπαιδεύσεις ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ  Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει επιτέλους αυτός ο εμπαιγμός και η αμφισβήτηση και να αντιμετωπιστούμε πλέον ως Πυροσβέστες, όπως και είμαστε.

Ζητήσαμε:

1ον Να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό οι πυροσβέστες που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3938/2011 άρθρο 15 παράγραφος 7 και 8.
2ον Άμεση κατάθεση στην Βουλή τροπολογίας που να αντικαθιστά τις οργανικές θέσεις σε προσωποπαγείς μέχρι συνταξιοδότησης για τους υπόλοιπους 1700 Πενταετείς Πυροσβέστες και την υπαγωγή τους στο ειδικό μισθολόγιο των Ένστολων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Δηλώσαμε  ότι δεν θα αποδεχθούμε τίποτα λιγότερο από τον νόμο 3938/2011 άρθρο 15.
Τέλος τονίσαμε σε όλους αλλά και στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως στους 7 αυτούς μήνες έγιναν προσπάθειες για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τα παραπάνω αλλά όπως αποδείχθηκε δυστυχώς στο τέλος, κάποιοι λειτούργησαν ως ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ  για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Προσπάθησαν και κατάφεραν να τρενάρουν αυτή την προσπάθεια, όπως για παράδειγμα το καθηκοντολόγιο.
Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συστρατευτούν, να σταματήσουν να είναι αδιάφοροι και να αναλογιστούν πως αυτή η Κυβέρνηση που θα πρόκυψη στις 20 του Σεπτέμβρη θα είναι αυτή που θα καθορίσει την σωστή και δίκαιη μετάβαση των 4.000 Π.Π.Υ. στην μονιμοποίηση και ομογενοποίηση με το Πυροσβεστικό Προσωπικό.
Δεν θα μας σώσει ούτε η Πολιτική Ηγεσία ούτε η φυσική αλλά ούτε και οι γνωστοί άγνωστοι φωστήρες του Σώματος που ξέρουν καλύτερα από εμάς το καλό μας. Μόνοι μας πρέπει να βρούμε την άκρη με την συμμετοχή όλων σας.
Στον προγραμματισμό της Ένωσης μας πλέον θα ενταχτούν και διαμαρτυρίες και Συλλαλητήρια γιατί για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως  το κατέβασμα στον δρόμο είναι αυτό που θα φέρει αποτέλεσμα και όχι η καρέκλα και ο καναπές.

Άλλες ευκαιρίες δεν θα μας δοθούν.
Χρόνος για λάθη δεν υπάρχει.