Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ"



ΑΡ.ΠΡΩΤ. 290

Λάρισα,    4   Φεβρουαρίου      2015  

Προς : Πενταετείς Πυροσβέστες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα και μετά από την δημοσίευση των Γενικών Αξόνων Αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος παρατηρείτε ένας εφησυχασμός από μέρους των Πενταετών.
Έχοντας όντος περάσει πλέων σε μια νέα σελίδα και με μια νέα  Κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι ίσως έχει έρθει η ώρα της τελικής δικαίωσης και οριστικής λύσης των χρόνιων και άδικων προβλημάτων των Πενταετών Πυροσβεστών .
Θα είναι τελικά τα πράγματα τόσο απλά; Με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου η Ένωση μας όπως και σας το είχαμε αναφέρει είχε έρθει σε πλήρη ρήξη στην λογική της ενσωμάτωσης στο Σώμα μέρους των Πενταετών Πυροσβεστών με νέα κριτήρια, εκτός από αυτά του νόμου και υποσχέσεις για το μέλλον για τους υπόλοιπους Πενταετείς ( ενσωμάτωση σε βάθος χρόνου ) που παρέμειναν εκτός ένταξης στο μόνιμο προσωπικό. Σ΄ αυτά εμείς δεν συμφωνήσαμε και βάλαμε κόκκινες γραμμές αλλά όπως πάντα βρέθηκαν οι συνήθης καλοθελητές και οσφιοκάμπτες να συμφωνήσουν και να βγάλουν και όμορφες φωτογραφίες πουλώντας για μια ακόμη φορά τον κλάδο μας .  
Ελπίζουμε οι οσφιοκάμπτες να έβαλαν μυαλό και από εδώ και πέρα να προσέχουν περισσότερο. Ελπίζουμε η νέα Ηγεσία να μην λάβει υπόψη εκείνες τις καταστροφικές συμφωνίες ( βλέπε έχουμε βάλει πλάτη ) και να έχουμε ένα  πραγματικό και γρήγορο ξεκίνημα από την αρχή για όλους .
Στους Γενικούς Άξονες ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρετε σε ένταξη ( σας έχουμε πει ότι η κάθε λέξη έχει την δικιά της σημασία ) όλων των Πενταετών Πυροσβεστών στο μόνιμο προσωπικό και ομογενοποίηση του συνόλου του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης αναφέρετε σε άμεση απορρόφηση των επιλαχόντων Πενταετών και κατάργηση του ν.4249/2014 και αντικατάσταση αυτού με έναν νόμο ποιο βελτιωμένο και προωθημένο υπέρ του Σώματος και των εργαζομένων σε αυτό.
Η ένωση μας είδη έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ενημέρωσης προς την πολιτική Ηγεσία ώστε κάποια πράγματα να τρέξουν άμεσα για εμάς .
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω στις όποιες αλλαγές που θα  προγραμματιστούν σε νέα βάση  για το Σώμα εμείς ως Ένωση και εσείς ως μέλη μας  πρέπει για μια ακόμα φορά να δώσουμε τον δικό μας αγώνα και δεν είναι καιρός για εφησυχασμούς. Στο δικό μας πρόβλημα εδώ και χρόνια οι “ίδιοι και ίδιοι άνθρωποι” βάζουν το “χεράκι” τους όχι για ομογενοποίηση αλλά για μοίρασμα και κατακερματισμό των Πενταετών Πυροσβεστών “αριστερά” και κυρίως  “δεξιά” με αποτέλεσμα να μην γίνετε τίποτα. Αυτή τη φορά ας κοιτάξει ο καθένας τα δικά του προβλήματα όπως και εμείς τα δικά μας για να δοθεί η λύση από την νέα κυβέρνηση της αριστεράς με την Ένταξη στο μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό και των 4.000 Πενταετών Πυροσβεστών.
Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε και την τελική ημερομηνία για την ετήσια Γενική Συνέλευση – Συνέδριο της Ένωσης μας στην οποία πρέπει να συμμετέχετε όσοι περισσότερο μπορείτε για να παρθούν νέες αποφάσεις αλλά και για να επιβεβαιωθούν και οι παλιές .
Σχετικά με μια επιστολή που έχετε λάβει από Δικηγορική εταιρία σας δηλώνουμε πως η Ένωση μας δεν έχει κανενός είδους συναλλαγή ή επαφή και πως πελάτες είστε οι ίδιοι στην Δικηγορική Εταιρία ο κάθε ένας ξεχωριστά και θα πρέπει εσείς να επικοινωνήσετε με αυτή και να πάρετε τις απαντήσεις που θέλετε.
Εμείς έχοντας διαβάσει τις διευκρινήσεις που έχει στείλει η Δικηγορική Εταιρία σας αναφέρουμε τα εξής : α) η Εταιρίες έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλονται στην σύνθεση τους και να προσθέτουν νέους συνεργάτες ή και να αναιρούν από την σύνθεση τους παλαιούς . β) επίσης αναφέρετε η εταιρία σε μια μείωση που κάνει προς τους πελάτες της η οποία προκύπτει από το μεικτό και το καθαρό ποσό που θα πάρετε όταν τελεσιδικιση την οποία φανταζόμαστε πως την αποδέχεστε γ) επίσης διευκρινίζει πως το συγκεκριμένο εργολαβικό είναι για ίση μισθολογική μεταχείριση και όχι για τα 176 ευρώ δ) αναφέρει πως εάν δεν υπογράψετε το νέο πληρεξούσιο εργολαβικό δεν θα συζητηθεί η δικιά σας και μόνο περίπτωση στο Δικαστήριο που εάν πάνε όλα καλά θα γίνει  τον Μαΐο του 2015 , άρα σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σας απαντήσουν τι γίνετε με την εντολή που εσείς είχατε δώσει πριν από 5-6 χρονιά διότι όλα αυτά τα χρόνια ο φάκελος σας είναι εκεί με δικιά σας εντολή και με υπογραμμένο ένα πληρεξούσιο που υποχρεώνει και τις δυο πλευρές ε) μετά από όλα αυτά και εφόσον δεν υπάρχει καμιά άλλη αλλαγή στο εργολαβικό το παλαιό με το καινούργιο είναι στο δικό σας χέρι να το δεχτείτε ή όχι  , και όχι στο δικό μας .
Η σχέση που έχει η Δικηγορική εταιρία είναι μεταξύ αυτής και εσάς προσωπικά και όχι της Ένωσης μας και δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού το έτος ίδρυσης της Ένωσης μας είναι το 2012.

Συνάδελφοι μην επαναπαύεστε χρειάζεται αγώνας και προσπάθεια για να γίνουν τα λόγια πραγματικότητα και πρέπει να θυμάστε πως μπορεί εμείς να μην θέλουμε να ανακατευθούμε σε υποθέσεις άλλων αλλά υπάρχουν και οι άλλοι που νομίζουν πως μπορούν όχι απλός να έχουν λόγο παντού αλλά και να τον επιβάλουν.

Λέμε ναι σε αυτά που ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα από μέρους της Κυβέρνησης και ζητάμε διάλογο για την συνέχεια ώστε να υπάρχει πραγματική λύση.
Την λύση θα την δώσουν οι Πενταετείς για τους Πενταετείς και κανείς άλλος .


                                                                Για το Δ.Σ.

  
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         Καστανίδης   Γεώργιος                                                             Πυργιώτης  Απόστολος
            Τηλ.6948087676                                                                         Τηλ.6973774868