Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Π.Π.Υ.Ε.


ΑΡ.ΠΡΩΤ. 254

Λάρισα,    22    Νοεμβρίου 2014

         
  Προς:ΠενταετείςΠυροσβέστες


Θέμα : Ενημέρωση μελών.

Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπεύθυνο του Π.Α.Σ.Ο.Κ. για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Τριαντάφυλλο Κώστα .
Από τον κ. Τριαντάφυλλο ζητήσαμε την στήριξη των προτάσεων μας για ομογενοποίηση του προσωπικού του Σώματος και του επισημάναμε πως από την θέση που βρίσκετε ο ίδιος αλλά και το κόμμα του θα εισπράξουν και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά των συνεπειών μιας κακίας ή καλής εξέλιξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι Πενταετείς Πυροσβέστες μιας και επί της ουσίας συμμετέχουν ως κόμμα στην σημερινή Κυβέρνηση.
Τα αίτηματα μας ήταν συγκεκριμένα :
α) άμεση ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των Πενταετών Πυροσβεστών που πληρούν τα κριτήρια του ν. 3938/2011 άρθρο 15 μιας που δεν χρειάζεται γι΄ αυτό καμιά νομοθετική ρύθμιση παρά μονό υπογραφή μιας Π.Υ.Σ.
β) άμεσα κατάθεση στην Βουλή τροπολογίας που να δίνει προσωποπαγής θέσεις στους υπόλοιπους 1.700 Πενταετείς Πυροσβέστες που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μόνιμο προσωπικό με ειδικό μισθολόγιο των ένστολων του Πυροσβεστικού Σώματος και απελευθέρωση των 1.700 οργανικών θέσεων.
γ) άμεση απορρόφηση των 250 επιλαχόντων προς συμπλήρωση των κενών από τους 4.000 Πενταετείς Πυροσβέστες αμέσως μετά την αποφοίτηση των 500 Πυροσβεστών που είναι αυτή την στιγμή στην Πυροσβεστική Ακαδημία καθώς και ενεργοποίηση της παραγράφου του άρθρου 15 και σταδιακή πλήρωση των εναπομεινάντων 800 επιλαχόντων με την προσθήκη των αποκλεισθέντων του 2009 καθώς αυτοί θα καλύψουν τα 800 κενά από τα 1.700 που αναφέραμε παραπάνω.
Ο κ. Τριαντάφυλλος συμφώνησε με τα δίκαια αιτήματα μας και μας ζήτησε λίγες μέρες προθεσμία ώστε να μας απαντήσει συγκεκριμένα πως μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα ανωτέρω και δήλωσε παρόν στον αγώνα μας .
Εμείς ως Ένωση θα περιμένουμε και θα κρίνουμε από το αποτέλεσμα.
Επίσης πραγματοποιήθηκε εκτενή ενημέρωση του Δ.Σ. της Ένωσης μας από την νομική μας Σύμβουλο για όλα τα αιτήματα μας ( νομοθεσία , διαδικασία , σχετικές τροπολογίες , κ.α. ) ώστε οι προτάσεις μας να είναι όλες τεκμηριωμένες και σε πλήρη εναρμόνιση με το σύνολο του προσωπικού του Σώματος ώστε μέχρι να γίνει η πολυπόθητη ομογενοποιήση να μην επιτρέψουμε κανέναν να μπει στα χωράφια μας όπως φυσικά και εμείς από μεριά μας να μην μπούμε στα δικά τους .
Για όλα τα παραπάνω είδη έχουμε συναντηθεί και με τον κ. Μητσοτάκη αλλά και με τον κ. Σταικούρα οι οποίοι δεν είναι αρνητικοί αλλά σύντομα θα γίνουν συγκεκριμένοι μετά από εισήγηση που θα πρέπει ο δικός μας Υπουργός να τους αποστείλει.
Πέρα όλων των ανωτέρω σε πολλές Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα υπάρχει ένα κλίμα σύμπνοιας των μόνιμων Συναδέλφων σχετικά με την ομογενοποίηση των Πενταετών Πυροσβεστών η οποία αποτυπώθηκε και με την πρόταση τους στο επιτελικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. αλλά όπως είδαμε από τις ανακοινώσεις τους η Ε.Α.Π.Σ. μιλά για όλους τους Πενταετείς ενώ η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για όσους πληρούν τα κριτήρια .
Η δικιά μας πρόταση βέβαια δεν αφήνει απ΄ έξω ούτε τα προβλήματα των μόνιμων Συναδέλφων αλλά εμείς φωνάζουμε τόσα χρόνια για την ομογενοποιήση .
Οι μόνιμοι Συνάδελφοι θα πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με την ευρύτερη έννοια της ομογενοποίησης .
Ίσως ήρθε η ώρα όλο το προσωπικό να κάτσει γύρω από ένα τραπέζι που θα υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρων όλων για όλους σε διαφορετική περίπτωση έχουμε μάθει να ζούμε και χωρίς επικουρικά ταμεία .
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί , σύντομα θα σας ανακοινώσουμε όλο το σχέδιο της Ένωσης μας τεκμηριωμένο και χωρίς αμφισβητήσεις που δίνει λύσεις σε όλο το προσωπικό του Σώματος όπως και στους επιλαχόντες ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα με αισιοδοξία προς το μέλλον.

                                                               Για το Δ.Σ.

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            Καστανίδης Γεώργιος                                                   Πυργιώτης Απόστολος
               Τηλ.6973844020                                                            Τηλ.6973774868
                 Τηλ.*787676                                                                    Τηλ.*774868